En zekiler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

En zekiler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 12:41

Yamanlar Eğitim Kurumları İzmir'deki ilkokul ve Ortaokul öğrencileri arasında Zeka Oyunları Yarışması (ZEO) düzenledi.

Haberin Devamı



Yamanlar Okullarının sıralamaya dahil edilmediği yarışma 89 okul'dan 403 öğrencinin katılımı ile Yamanlar Eğitim Kurumları Bornova kampüsünde bu yıl 7. defa yapıldı. Yarışmada bireysel sıralamada ilk 15'a giren öğrencilerle okul sıralamasında ilk 3'e giren okullar ödüllendirildi. Test yöntemiyle yapılan birinci aşamada üç bölümden oluşan zeka sorularını cevaplandırmaya çalışan yarışmacılar, ikinci aşamada 4'er kişilik takımlar halinde kendilerine materyal olarak verilen oyunları zamana karşı yarışarak tamamlamaya çalıştılar. "Kafanızı çalıştırın!" sloganı ile hazırlanan bu yarışmada, hedeflerinin, hafıza ölçmek olmadığını vurgulayan Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap Düşünen, sorgulayan, muhakeme yapabilen, düşünme yeteneğini pratiğe dökebilen bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Sebahattin Kasap, Türkiye için dünyayla yarışma misyonuyla hareket eden Yamanlar Eğitim Kurumları'nın, bu amaca ulaşabilmek için ülkenin tüm gençlerinin doğru eğitilmesi ve yeteneklerinin keşfedilip geliştirilmesi gerektiği düşüncesiyle MAFETYA, SEPTO, 4x4 yarışmalarıyla birlikte ZEO'yu geleneksel olarak her yıl tekrar edeceklerini, amaçlarının eğitim ve öğretime derinlik kazandırmak olduğunu söyledi.
İlkokullarda birinci Kaymakam Özgür Azer İlkokulu, ikinci Tire Özle Bilgi İlkokulu, üçüncü Çamlık İlkoukulu, ortaokullarda birinci Konak Özel Fatih Ortaokulu, ikinci Özel Olgün Ortaokulu, üçüncü Sıdıka Akdemir Bilim Sanat Merkezi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!