Emine Nine’ye tokat

Güncelleme Tarihi:

Emine Nine’ye tokat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

AYDIN'ın Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar Beldesi'nde 74 yaşındaki Emine Büyükdağlı, geçen 20 Ağustos'ta Naipli Mahallesi'ndeki evine gelen bir pazarlamacıya, kapının önünde satış yapmasına izin verdi. Sonra çarşıya giden yaşlı kadın, eve döndüğünde, komşuları pazarlamacının kendisine bıraktığı bir nevresim takımı verdi.

YAŞLI kadın, pazarlamacının nevresim takımı karşılığında, sahte imzayla düzenleyip postayla gönderdiği 55 milyonluk borç senedinin ödeme bildirimini ise okuma yazması olmadığı için ve bir anlam veremediğinden kenara attı.

YALNIZ yaşayan Büyükdağlı, Pendik İcra Ceza Mahkemesi'nden gelen, 22 Eylül 2000 tarihli bildirimle sarsıldı. Burak Ticaret'e ait 55 milyonluk senedi ödemediği ve faizleri, mahkeme giderleriyle birlikte borcunun 122 milyon 950 bin liraya ulaştığı, icra takibi nedeniyle mahkemeye mal biliriminde bulunmadığı için de 10 gün hafif hapisle cezalandırıldığını öğrenen Büyükdağlı, Germencik Cumhuriyet Savcılığına koştu. Savcıya verdiği ifadede, olayı anlatan yaşlı kadın, kendisinin herhangi bir belgeye imza atmadığını, zaten imza atmayı da bilmediğini, mühür kullandığını söyledi. Borç senedine zamanında itiraz etmediği için, cahilliğinin kurbanı olan yaşlı kadın, çaresiz, hapis cezasından kurtulmak için pazarlama şirketiyle uzlaşmak zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!