Emekli memura fotoğraf engeli

Güncelleme Tarihi:

Emekli memura fotoğraf engeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 00:00

İzmir Adliyesi’nde 28 yıl gece bekçisi olarak çalışan Müntaz Bülbül, iki ay önce SGK’dan emekli oldu. Bülbül kurumdan gelen emekli tanıtım kartında başkasının fotoğrafı olduğu için iki aydır emekli maaşını alamıyor.

Haberin Devamı

Skeçlere konu olacak olayın kahramanı 50 yaşındaki üç çocuk babası Müntaz Bülbül, 28 yıl adliyede gece bekçisi olarak çalıştı. İki ay önce emekli olmak için SGK’ya başvuran Bülbül’ün talebi kabul edildi. Maaşını çekmek için SGK’dan gönderilen emekli tanıtım kartını alan Müntaz Bülbül, kartta kimlik bilgilerinin kendisine, ama fotoğrafın başkasına ait olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı. Bankaya maaşını çekmek için giden Bülbül’e görevli emekli tanıtım kartını istedi. Görevli kartaki fotoğrafın Mümtaz Bülbül’e ait olmadığını belirtip emekli maaşını vermedi. Kuruma giden Bülbül, kartın değiştirilmesini talep etti, “Formu doldur. Postayla gönder. Ancak iki üç ay içerisinde gelir” yanıtını aldı.
İki aydır maaşını çekemediği için eşiyle de evde sorunlar yaşadığını dile getiren Mümtaz Bülbül, “28 yıl devlete hizmet ettim. Emekli tanıtım kartındaki yanlış fotoğraf yüzünden maaşımı çekemiyorum. Böyle bir hata nasıl yapılır. Ben kendi fotoğralarımı arkasına ismimi yazarak gönderdim. Kartı yapan görevli bunu dikkata almadı mı? Onun hatası yüzünden zor durumda kaldım. Bu hatanın biran önce düzeltilmesini istiyorum” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!