Ellerinize sağlık

Güncelleme Tarihi:

Ellerinize sağlık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2011 00:00

ÖĞRENME güçlüğü içindeki gençlere heykel eğitimi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, annelerine de yan salonda resim ve drama öğretiyor. Gizli yeteneklerini keşfeden gençlerin el becerileri herkesi şaşırtıyor.

Haberin Devamı

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Avrupa Birliği projesi olarak devam eden çalışmalarda, çocuklar hem sosyalleşiyor hem de sanata olan yeteneklerini gösterme şansı buluyor. Projede yer alan çocuklar heykel yaparken, anneleri de hemen yan taraftaki sanat atölyesinde resim yapıp drama sahneliyor.
Babacan Özel Eğitim Okulu’nda lise öğrencisi olan 19 yaşındaki Dilara Polat, hayatında ilk kez heykelle uğraştığını ve devam etmek istediğini söylerken, okul arkadaşı Gamze Urfalıoğlu da “Kale heykeli yapıyoruz. Tamamladıktan sonra 19 Mayıs’ta karnavalımız var, hepinizi davet ediyoruz” dedi.
Evden çıkma nedenim
13 yaşındaki Gökmen Bayraktar ve 19 yaşındaki Serhat Erdem Gür, heykel çalışmasına devam etmek istediklerini söyledi. Serhat Gür, “Bir şaheser yaratıyoruz, 2 metreden uzun bir kale olacak. Çok zor değil, ama zor olsa da ben zoru severim zaten. Keşke daha uzun
çalışma imkanımız olsa,
burada hepimiz yeteneğimizi keşfettik” diye konuştu.
Gençler arasındaki tek üniversite öğrencisi olan Nihan Yortan, Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü’nde okuyor. Hayatında ilk kez heykel ve seramik yaptığını söyleyen Yortan, “Sanırım elim de yatkınmış, çok hoşuma gitti. Buraya geldiğimde deşarj oluyorum. Değişik insanlar görüyorum. Eskiden evden dışarı çıkmazdım, en azından burası evden çıkma nedenim oldu” dedi.
Anneler de memnun
Bir diğer sanat atölyesinde drama dersi alan ve oyunculuk yapan çocukların anneleri de kursa başladıklarından bu yana çocuklarının çok ilerleme kaydettiğini, toplum içinde daha sosyal olduklarını ve kendilerine güvenlerinin arttığını söyledi. Anneler, “Bizler bu çalışmayla, çocuklarımızın el becerilerinin olduğunu öğrendik. Tek istediğimiz çocuklarımıza fırsat yaratılması. Eşit fırsatlar olursa, bizim çocuklarımız da diğer çocuklarla başa baş gelecek kadar başarılı” görüşünde birleşti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!