Elektrikte sahte görevliye dikkat

Güncelleme Tarihi:

Elektrikte sahte görevliye dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 00:00

Manisa’nın elektrik dağıtımını yapan GEDİZ EDAŞ, kendilerini eski dağıtım şirketi TEDAŞ görevlisi olarak tanıtan kişilerin, vatandaştan para almaya çalıştığını bildirdi.

Haberin Devamı

HAFSA Sultan Mahallesi 4802 Sokak, 32 numarada oturan Perihan Baydar’ın (45) kapısını çalan bir kravatlı, iyi giyimli, iki tulumlu ve teknisyen görünümündeki kişi, kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtıp, elektrik sayacına bakacaklarını söyledi.İddiaya göre, elektrik sayacını kontrol edip el çabukluğuyla üzerindeki mührü söken üç kişi, Baydar’a, “Saatin mührünü sökmüşsünüz. Bunun cezası 5 bin TL” deyip korktuttu.

Müdür işi çözer

İyi giyimliyi gösteren tulumlular, “Bu işi ancak müdürümüz çözer” deyip, önce bin TL istedi, sonra 200 TL’ye kadar düştü. Baydar, parası olmadığını söyleyip, “Az ilerde damadımın dükkanı var. Ondan para alıp geleyim” diyerek, evden çıktı. Kısa bir süre sonra damadıyla eve dönen Baydar, üç kişiyi göremeyince, dolandırılmak istendiği anlayıp polise başvurdu. Gediz EDAŞ ile bağlantı kuran polis, böyle bir uygulama olmadığını öğrendi, dolandırıcılık yapmaya çalışan üç kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Gelene mutlaka kimlik sorun

Haberin Devamı

GEDİZ EDAŞ Manisa Şube Müdürü Yakup Önder, vatandaşlardan, evlerine gelen teknisyen ve sayaç okuyucusuna kimlik sormalarını isteyerek, şunları söyledi: “Elektrik dağıtım işini Manisa’da TEDAŞ değil, biz yapıyoruz. Ancak, hiçbir zaman yerinde tahsilat yapma gibi bir uygulamamız yok. Tahsilatı bürolarımız vasıtasıyla yapıyoruz. Bazı kişiler, kendilerini eskiden elektrik dağıtım işini yürüten TEDAŞ’ın görevlisi olarak tanıtıp, dolandırıcılık yapmaya çalışıyor.” Önder, bu gibi durumlarla karşılaşanların hemen polise başvurmalarını istedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!