Elektrikli arabada ilk test sürüşü

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli arabada ilk test sürüşü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 11:39

İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Ekibi, elektrikli taşıtların kullanımının uygulanabilirliği ve farkındalığını arttırmak amacıyla "DeMobil Taşıtlarını Deneme Sürüşleri" etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

Elektrikli arabada ilk test sürüşü

Altı hafta süren organizasyon tamamlandı. Son etkinliğin büyük sürprizi Ege Asal Metal Motor Sporları Ekibi'nin katılımı oldu. Öğrenciler, hem ralli araçlarını hem de DeMobil'i birlikte test etme imkanı buldu.
Tınaztepe Yerleşkesi'nde Makina Mühendisliği Bölümü Binasının arkasında bulunan DeŞarj 1 Binası etrafında düzenlenen etkinliğe, yağışlı havaya rağmen öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, günümüz ralli otomobilleri ve gelecekte kullanılacak otomobiller teması ile gerçekleştirildi.
Elektrikli arabada ilk test sürüşü

Altı hafta boyunca katılımcılar, Solaris güneş arabalarını inceleme ve daha önce uluslararası birçok ödülü olan S2 taşıtı ile DeMobil taşıtlarını kullanma fırsatı buldu. Ege Asal Metal Motor Sporları (EAMS) Sportif Marka Direktörü Enis Alpsoy, elektrikli taşıtların yakın gelecekte yarışmalarda da oldukça populer olacağını söyledi. Solaris Projeleri Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gören ise elektrikli yarış otomobilleri konusunda etkinliklerinin ve çalışmalarının devam edeceğini ve etkinliğin son etabında EAMS Ekibi'ni ağırlamaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.
Elektrikli arabada ilk test sürüşü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!