Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 21:00

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk ileri arıtmasıATIK suların tekrar kullanımının öneminin yeni yeni anlaşıldığı Türkiye’de, henüz firmaların üretime başlamadığı 1990 yılında Atık Su Arıtma Tesisi’ni kurarak örnek olan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, yeni bir örnek projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bölge’deki atıksu arıtma tesisinde arıtılan atık suyun yeniden proseste ve bahçe sulamasında kullanılmasını sağlamak amacıyla ileri arıtma tesisi kurulmasına yönelik araştırma ve fizibilite çalışması tamamlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden danışmanlık hizmeti alınan proje, Türkiye’de ilk, dünyada ise sayılı örneklerden biri olacak. Yatırımın gelecekte bölge için önemi bir gelir kaynağı olacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, projeye esas teşkil edecek teknik ve idari şartnameleri hazırladıklarını, arıtılan atık suyun sanayiciye ulaştırılmasını sağlayacak dağıtım şebekesi çalışmalarının da aynı anda yürütüleceğini söyledi. izmir (DHA)

Haberin Devamı

Naylon yerine bez kullanınTÜRK Kadınlar Birliği Manisa Şubesi ile Kadın Kooperatifi’nin geçen ay başlattığı “Naylon Poşete Hayır, Bez Poşete Evet” projesi kapsamında, Manisa Bezi’nden torbalar üretti. Şube Başkanı Sevgi Şanlı ile Kooperatif Başkanı Nilgün Beşirik, projenin esas amacının vatandaşları bez torba kullanımına yönlendirmek olduğunu belirtti. Şanlı, “Naylon poşetlerin kanserojen etkisi biliniyor. Doğaya verdiği zarar da ortada.  Bez torbalar tanesi 7.5 liradan satılacak, geliriyle de burs verdiğimiz öğrencilerin giderleri karşılanacak” dedi. MANİSA, (DHA)

İşkur hizmet ofisiTÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) tarafından bugüne kadar belediyeler, vakıf bölge müdürlükleri ve kaymakamlıklarda yer alan İŞKUR Hizmet Ofisi uygulaması kapsamına, 2011 yılından itibaren organize sanayi bölgeleri, meslek örgütleri ve üniversiteler de alındı. Bu kapsamda izmir Üniversitesi ile protokol yapıldı.

Vergiyle ilgili sorunlarda adresEMEKLİ Baş Hesap Uzmanı Yeminli Mali Müşavir Yüksel Koç ve Emekli Vergi Dairesi Müdürü Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İsmet Pekdoğan’ın ortaklığıyla kurulan Koç Yeminli Mali Müşavirlik, hizmete girdi. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Feyzullah Topçu’nun yanısıra iş dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta, Yüksel Koç tam tasdik, vergi inceleme müşavirliği, danışmanlık, uzlaşma ve vergi ihtilafları ile vergi iadesi konularında hizmet vereceklerini belirtti. Mehmet KURT, (DHA)

Haberin Devamı

Madeni yağcılar tek çatı altındaTÜRKİYE Madeni Yağ Sanayicileri Derneği (MAYDER), ülke ekonomisine katma değer üreten sanayicilere teşekkür plaketi verdi. Genel Başkan Mustafa Arslan, geçtiğimiz Haziran ayından bu yana faaliyet gösteren derneğin 0800/415 0 123 numaralı ücretsiz temiz çevre atık yağ bilgi hattını Türkiye madeni yağ sektörünün hizmetine sunduğunu söyledi. Dernek temsilcilerinin 150 milyon dolarlık yatırım yaparak, 10 bine yakın istihdam sağladığını belirten Arslan, tek çatı altında bir araya gelerek sektörün sorunlarına sahip çıkacaklarını kaydetti. izmir, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!