Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2010 21:45

Haberin Devamı

Griffon Butik Otel açıldıizmir’in Yeni Foça İlçesi’nde, Mustafa Erbiz’in eski zeytinyağı fabrikasından dönüştürdüğü Griffon Butik Otel açıldı. Eski zeytinyağı fabrikası olan bina 2 yıllık bir çalışma ile butik otele dönüştürüldü. 17 oda ve 35 yatak bulunan oteldeki her oda ayrı bir dekorla hazırlandı. Odalarında televizyon, internet, klima, banyo, buzdolabı bulunan otelin yapımı, mimar Esmihan Erbiz tarafından gerçekleştirildi, taş ve ahşabın uyumu yakalandı. Burada bir gece bile kalanların tüm streslerinden uzaklaşacağını öne süren otel yetkilileri, lokantanın Akdeniz yemekleri ile hizmet vereceğini belirtti.

KİPA’dan ucuzluk

Kipa, “Daha Ucuzu Yok” sözüyle tüketecilerin alışveriş alışkanlıklarını değiştirecek. Kipa, müşteri alışkanlıkları doğrultusunda, ucuzluk marketlerinde bulunan; “meyve-sebze, kıyma, kuşbaşı et, çay, şeker, pirinç, makarna, tavuk, yumurta, ekmek” gibi bir çok ürünü, tüm mağazalarında müşterilerine en düşük/uygun fiyatlar ile sunuyor. Kipa olarak müşterilerinin sesine kulak verdiklerini belirten Pazarlama Direktörü Steve Reynolds; “Müşterilerimiz için fiyat alışverişte her zaman önemli bir unsur oldu. Zorlaşan ekonomik koşullarla birlikte herkes cebinden çıkan paraya daha çok dikkat ediyor. Bu yeni fiyat kampanyası müşterililerimize en sık satın aldıkları ürünlerde en iyi fiyatı sunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aydın ekonomisi geriden geliyorAYDIN Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Ercan Çerçioğlu, kentte sektör çeşitliliğinin fazla olmaması yüzünden, ülke ekonomisindeki büyümeye paralel büyümediklerini söyledi. Ekonomik krizde Aydın merkezinde yaklaşık 3 bin kişinin işini  kaybettiğini anlatan Çerçioğlu, bunların tekrar istihdama kazandırılamadığını kaydetti.Uygun mekanlar2009 Aralık ayından bu yana Türkiye ekonomisinin büyüme eğiliminde olduğunu, 2010’un ilk çeyreğindeki verilere göre dünyada rekor büyüyen ekonomiler arasına girdiğini kaydeden Çerçioğlu, “Ancak Aydın ekonomisi, Türkiye ekonomisine göre biraz daha kırılgan. Çünkü tarım dışında lokomotif sektörü yok. Bazı illerimiz çeşitli sektörlerin oralarda kümelenmiş olmasından dolayı yoğun şehirler. Konya, Bursa, Denizli, Gaziantep gibi. Ama Aydın’ın henüz öyle bir hüviyeti yok. Dolayısıyla 2010’da Türk ekonomisinde görülen büyüme Aydın ekonomisinde görülmedi” dedi. Çerçioğlu, Aydın’da yatırım için çok uygun ortam ve mekanlar  olduğunu da ifade ederek, yatırımcıları davet etti.       

İncirle iftar

Haberin Devamı

AYDIN Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nun Çine’den start alan iftar etkinliklerinde ‘İncirli İftar’ kampanyasına uyularak, davetlilerin orucunu incirle açması sağlandı. borsa Başkanı Adnan Bosnalı ‘milli ürünümüz’ diye nitelendirdiği incirin faydalarını anlattı, “Herkesin iftarını incirle yapmasını tavsiye ettik. Bizzat kendimiz uyguluyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!