Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2010 20:27

Haberin Devamı

Alaçatı’nın taş evleri İZMİRLİ Veryeriler, eylül ayında inşaatına başlayıp 9 ayda teslim edeceği Alaçatı Köy İçi Taş Evler Projesi’nin finansmanında Finansbank’la anlaştı. Projeye ilgi duyanların 12-120 ay vadeli kullanabilecekleri konut kredisinde faiz oranları vade sürecine göre 0.37 ile yüzde 0.85 arasında değişiyor. Anlaşmanın lansmanı için düzenlenen toplantıda, Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri “Şu ana kadar Alaçatı’da 150 taş ev yaptık. 50 taş evden oluşan yeni projemizde yine bir mahalle kuruyoruz” dedi. Veryeri, köy meydanı, çeşmesi, zeytin ağaçları, oturma mekanı ile 2000’li yılların Alaçatı’sına 1900’lü yılların ruhunu taşıdıklarını vurguladı.

Sanayici hayal kırıklığı yaşadıDENİZLİ Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, geçen hafta Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın 30 işadamı ile birlikte yaptığı özel toplantıdan bir sonuç elde edemediklerini söyledi. Yılmaz’a Denizli’nin sorunlarını ve beklentilerini içeren bir dosya verip, “Dünyanın havlusunu üreten Denizli’ye havlu attırmayın” diyen Keçeci, müjdeli haberler alamadıklarını belirtti. Keçeci, “Türk Lirası’nın bu kadar değerli olduğu bir ortamda ihracatçılar olarak uzun süre yaşama şansımız olmadığını söyledik ve değerli lira ile birlikte bizim de var olmamız için çözüm bulmalarını önerdik. En azından Merkez Bankası’nın günlük döviz alımlarını, 30- 50 milyon dolardan 150 milyon dolara çıkarmasını talep ettik” dedi.

Haberin Devamı

Doktorlara özel sigortaYAZ sezonuna yeni ürünler ile giren ankara Sigorta, bireylerin, ayda ortalama 2.5 TL’ye konut sigortasına sahip olmasını sağlayan Kasko ve Kontra ürününün yanında, yeni Tam Gün Yasası ile zorunlu hale gelen Doktor Sorumluluk Sigortası ‘Beyaz Önlük’ ve yurt içi seyahat- sağlık sigortası ‘Sey-Rahat’ı tanıttı. Genel Müdür Şaban Çağıran izmir’de yaptığı tanıtımda, halkın ihtiyaçlarına yönelik doğru sigorta ürünlerinin piyasaya sunulması durumunda Türkiye’deki sigortalı sayısında ciddi bir artış yaşanacağını söyledi.

Yerinde ruhsat teslimiBornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ankara Caddesi Metro son durak karşısında açılan “Dünya Bornova’da Döner” isimli restoranın açılışını yaptı. Açılış günü restoranın ruhsatını da restoran yetkilisi Arda Işık’a teslim eden Başkan Sındır, “Bornova’mızda böyle yerlerin açılması bizi gururlandırıyor” dedi.

Haberin Devamı

Her kavanozda zeytin fidanıTANSAŞ Mağazaları’nda satılan Ege Orman Vakfı siyah sofralık zeytinleri yoğun ilgi görüyor. 430 gramlık cam kavanozlarda ve 5.50 TL’ye satılan zeytini alanlar adına, kavanoz başına bir fidan dikilecek. Doğasever tüketicilerin “Yavaş Şehir” Seferihisar Doğanbey’de oluşacak “Tansaş Müşteri Ormanı”nda yer alacak fidanlarının dikimi Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak. Genel Müdür Metin Gençol, fidanların geçen yıl yanan orman alanına yeniden can vereceğini, hedeflerinin 60 bin kavanoz “Ege Orman Vakfı Zeytini”ni doğasever Tansaş müşterileri, dolayısıyla 60 bin fidanı toprakla buluşturmak olduğunu söyledi. Türkiye çapında tüm Tansaş mağazalarında bulunabilecek Ege Orman Vakfı Zeytini’nden şu ana kadar 22 bin kavanoz satıldı.

Haberin Devamı

Ege iş kadınları 2. yılı kutluyorEGE İş Kadınları Derneği (EGİKAD), ikinci kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Tekstil ve organik gıda alanında başarılı çalışmalarıyla adını duyuran Işın Yılmaz’ın başkanlık ettiği derneğin 15 Temmuz’da Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda düzenlenecek yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Türk Siyasetinde Kadının Yeri” ve “Ege Sanayinde İş Kadınının Gücü” başlıklı paneller yer alacak. İki yıllık geçmişe rağmen birçok başarılı projeye imza attıklarını belirten Başkan Yılmaz, İzmirli kadınları Türk siyasi hayatına ve Ege sanayisine yön veren panelistlerin birikimlerinden yararlanmaya çağırdı.

Komşusunu seçmek isteyeneCUMBERLAND projelerinden Temmuz ve Ağustos aylarında birlikte iki ev satın alanların yüzde 8, üç ev alanların ise yüzde 10 indirimden yararlanacağı bildirildi. Aile, dost ve arkadaşlarını komşuları olarak görmek isteyenler için özel fırsat yarattıklarını belirten yetkililer, ilgilenenlere çağrı yaptı. Bodrum’da merkeze yakınlığı ve yeşilliği ile dikkati çeken Woodland Regency’de 21 bin 800 metrekare alanda toplam 62 konut, Gündoğan Küçükbük’teki Seaview Recency Prestige’de ise beyaz duvarlarını begonvillerin sardığı villaları sahiplerini bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!