Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 22:17

Haberin Devamı

Maç arasında pizza lezzetiGÜNEY Afrika’da düzenlenen Dünya Kupası heyecanına televizyon ekranlarından ortak olan Türk futbolseverlere, Pizza Pizza da özel kampanyası ile eşlik ediyor. 9.90 TL’lik özel fiyatı ile tüm iki kişilik orta boy pizzalar büyük ilgi gördü. 16 farklı pizzası ile her damak tadına uygun lezzet üreten Pizza Pizza, ton balıklıdan barbeque soslu tavuklu pizzaya, pastırmalıdan kıymalıya, sebzeliden Türkiye’nin en bol malzemeli pizzası Extra Extra’ya kadar futbolseverlere, ekran başında yemek hizmeti veriyor. Firma yetkilileri, Türkiye’nin Sipariş Hattı’nın 44 44 500 olduğunu hatırlattı.

250 bin kişiye Yemekçi yemeğiTÜRKİYE’nin en büyük endüstriyel ve toplu yemek şirketlerinden olan Yemekçi, 2010 ve 2011’i izmir’de büyüme yılı olarak belirledi. Petkim ve Tüpraş gibi kuruşlara yemeğini yerinde hazırlayan Yemekçi, 2010 yılını yüzde 10 büyüme ile kapatmayı planlarken, 2011 hedefini de yüzde 15 koydu. Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Bulutoğlu, izmir halkının sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğini, özellikle zeytinyağlı yemeklerle balık tükettiğini belirti. Günde 250 bin kişiye yemek hazırlayan şirket, çıtayı yükseltmeye kararlı.

Haberin Devamı

Üniversite ile sanayi işbirliği imzası atıldıEGE Üniversitesi (EÜ) ile Sanofi-Aventis İlaçları Limited arasında ortak araştırmalar yapılması için protokol imzalandı.Protokolle üniversite ve firma, ilaç geliştirmenin yanısıra birçok bilimsel çalışmayı ortaklaşa yürütme kararı aldı.EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, karşılıklı işbirliklerini pekiştirerek ortaklaşa bilimsel bir platform geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Sanayi ve üniversite işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu işbirlikleri sayesinde öğrenci ve personelimiz pekçok yeni şeyi keşfederek öğreniyor” dedi.Başarıyla tamamlandıŞirketin Türkiye Ülke Başkanı Olivier Guillaume ise EÜ gibi büyük bir kurumla işbirliği yapmanın kendileri açısından da çok faydalı olduğunu vurguladı.Sanofi-aventis, bugüne kadar Ege Üniversitesi çatısı altında Faz 1, Faz 2, Faz 3 kapsamında yaklaşık 20 adet klinik araştırmayı destekledi ve bu araştırmalar her iki tarafın da iş birliğiyle başarıyla tamamlandı.

Haberin Devamı

Kamil Koç’tan Çan’a hizmet? Şaban KARAKAYA / ÇAN, (DHA)ULAŞTIRMA sektöründe Türkiye’nin öncü kuruluşlarından olan ve 84 yıldır hizmet veren Kamil Koç Firması, Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde şube açtı.Firmanın Bursa Müdürü Salih Korkmaz, açılışta yaptığı konuşmada, sektörde 1926 yılından beri hizmet verdiklerini söyledi. Hizmet kalitesinden asla ödün vermediklerini belirten Korkmaz, “Kamil Koç bugünlere ‘Önce insan’ felsefesi ile geldi. Bu felsefeyi ve hizmeti bugün Çan’a getirmekten çok memnunuz” dedi. ak parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku da, köklü bir firmanın Çan’a şube açarak seferlere başlamasının mutluluk verici bir durum olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Sığınak düzenleme yeterli bulunmadıizmir Ticaret Odası İnşaat Sektör Kurul Başkanı Necip Nasır, sığınaklarla ilgili yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğunu belirterek, daha somut çözüm beklediklerini söyledi.Bina inşaatlarında büyük bir problem olan ve hiçbir amaca hizmet etmeyen sığınaklar için yeni bir düzenlemeyi Milli Savunma ve Bayındırlık İskan Bakanlıklarının gündemine getiren Nasır, hazırlanan taslağın eskiye göre önemli değişiklikler içerdiğine, ancak yetersiz olduğuna dikkat çekti. 2007 yılından bu yana konuyla ilgili yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydeden Nasır, sığınakların göstermelik olmaktan çıkarılması ve gelişmiş ülkelerdeki gibi amacına uygun yapıların tesis edilmesini istedi. Nasır, “Barış zamanında otopark, sosyal tesis, spor merkezi gibi kullanılacak bölgesel sığınaklar yol, meydan, açık alan, yeşil alan okul bahçesi gibi alanlarda yapılmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!