Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 21:04

Haberin Devamı

ırak'a karpuzAYDIN’ın Sultanhisar İlçesi’ne bağlı Atça Beldesi’nden ırak’a karpuz ihraç edilecek. Beldede 40 yıldır karpuz üreten Ercan Sarıkaya, Adana karpuzunun kalitesini geçtiklerini, erken karpuzda Aydın olarak ilk sırayı alacaklarını söyledi. Sarıkaya, “25 gün sonra ilk karpuzu satışa sunacağız. Bugüne kadar iran karpuzunun Türkiye’deki pazarına, Atça’da bu yıl ilk kez denenen Yüksek Tünel Sera ile sahip olacağız. ırak’a karpuz ihracatı için girişimlerde bulunduk. Anlaşma yapıldı. Türkiye’de ilk karpuzu Adana çıkarıyordu. Bugün 3 kiloya ulaşan karpuzumuz Adana karpuz pazarını da geride bırakıyor” dedi.

File dağıttı

izmir’de faaliyet gösteren Kültür Kitabevi, izmir Kitap Fuarı’nda kitap tanıtımının yanısıra örnek bir projeye de imza attı. Stantta, çevreye zararlı naylon poşetler yerine kullanılmak üzere bedelsiz fileler dağıtan kitabevi sahibi Ülker Kahraman, büyük ilgi görüyor. Pazar filelerinin bir nostaljiden ibaret olmadığını savunan Kahraman, “Projemizin amacı, pazar filelerinin tekrar topluma kazandırılmasını sağlamak, dolayısıyla doğada yok olmayan poşet kullanımını en aza indirgemek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Carfi Endüstriyel Bosch’u tanıtıyorFAALİYETİNİ 1950 yılından bu yana sürdüren Carfi Endüstriyel Market’te, Bosch’un piyasaya yeni sunduğu basınçlı araç yıkama makinaları uygulamalı olarak tanıtıldı. Carfi’ye gelenler  binlerce ürün ve marka arasında alışveriş keyfi yaşarken, Bosch yıkama makinaları ile araçlarını ücretsiz yıkatma ve kullanımını öğrenme fırsatını buldu. Carfi’nin sektörün lider markaları ile olan işbirliği ile gerçekleştirdiği kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü belirten yetkililer, izmir Mersinli ve istanbul İMES Sanayi Sitesi’ndeki mağazalarında kampanyalar düzenlemeye devam edeceklerini hatırlatıp, “Tüm müşterilerimizi fiyat avantajları ve cazip kampanyalardan yararlanmaya bekliyoruz” dedi.

Denizcilere modern binaMARMARİS Liman Başkanlığı’nın yenilenen hizmet binası, törenle hizmete girdi. Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’nun da katıldığı açılışa vatandaşlar da katıldı. İki katı lojman olarak kullanılan üç katlı hizmet binası, yapılan tadilatla ilk katı vatandaşa ikramların sunulacağı bekleme salonu, ikinci katı ise işlemlerin yapılacağı bölüm olarak düzenlendi. Liman Başkanı Celan Oral, “Marmaris, yerli yabancı bir çok insanın işlerini yaptırmak için geldiği önemli başkanlıklarımızdan biri. Yenilenen binamızda, denizciler bundan böyle beklemeden işlerini kısa sürede sonuçlandırılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!