Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2010 22:04

Haberin Devamı

İhracat artarken istihdam azaldı

Ferah IŞIK, (DHA)DENİZLİ Tekstil Konfeksiyon ve İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, sektördeki istihdam kaybının nedeninin kemer sıkan sanayicilerle teknolojik gelişmeler olduğunu söyledi. Memişoğlu, 2002 yılında Denizli’nin tekstil ve konfeksiyon ihracatı 691 milyon 479 bin dolar iken sektörde 55 bin 238 kişinin çalıştığını hatırlatarak, “2009 yılında ise 1 milyar 23 milyon dolar ihracat yapılmasına rağmen sektörde 37 bin kişi çalışıyor. İhracat arttı, ama çalışan sayısı azaldı” dedi.

Slovenya ile hedef 100 milyon dolar

Burcu TANER, (DHA)BİRBİRİYLE hemen hemen aynı sektörlerde mal alıp satan Slovenya ve izmir arasındaki dış ticaret hacminin 55 milyondan 100 milyon dolara yükseltilmesi planlanıyor. Slovenya istanbul Ticaret Müşaviri Bostian Skalor ve izmir Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu’nun, Ege Bölgesi Sanayi Odası’na (EBSO) yaptığı ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkiler konuşuldu. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Slovenya ile izmir arasında kara taşıt araçları, elektrikli cihazlar, giyim eşyası ve makine teçhizat gibi sektörlerde ticaret yapıldığını belirterek, bu sektörlerde yapılabilecek işbirliği ile hedef rakamlara ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. Bostian Skalor ise, işbirliği için belirli sektörlerin belirlenmesi gerektiğine destek verdi.

Kadınlar Viking’i tanıdı

Haberin Devamı

izmir Rotary Ege Inner Wheel Kulübü’nün kadın üyeleri, Viking Temizlik’in Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerini ziyaret ederek, plastik ambalaj üreten Vikipack’ten, ürün dolumuna kadar uzanan süreci izledi. Kulüp Başkanı İnci Mutluer, “Böyle modern ve son teknoloji kullanan bir fabrikanın kentimizde olmasından memnunuz. izmir’in sanayisine ve istihdamına çok önemli katkılar sağlayan Viking Temizlik Ve Kozmetik A.Ş.’yi kutluyoruz” dedi. Başkan Mutluer, firma adına ev sahipliği yapan Gülten Avcı’ya kulübün flamasını verdi.

Orkide hızla büyüyor

İDEAL Orkide markasıyla endüstriyel pazarda da hızlı büyüme grafiği çizen Orkide Yağları, birikimini sektörle paylaşıyor. Karaman’dan dünyaya açılan Şimşek Gıda yöneticilerini Bornova’daki tesislerinde ağırlayan Orkide’nin Endüstriyel Yağlar Satış Müdürü İbrahim Şener, Türkiye’nin dört bir yanından sektör temsilcilerini buluşturarak, sektöre katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti. Eğitim seminerinde Şener’in yanısıra Kalite Müdürü Melike Aguş, Margarin Üretim Müdürü Kadir Yılmaz, Ar-ge Müdürü Mustafa Gülen ve İşletme Müdürü Ahmet Murat Güngör kendi konularında bilgi verdi.

İş hayatına taze kan

Haberin Devamı

HAZIR giyimin dev kuruluşlarından Hugo Boss’un, İşkur ve Gaziemir Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen İşgücü Yetiştirme Kursu mezunlarını verdi. Fabrikada düzenlenen sertifika töreninde Hugo Boss İnsan Sistemleri Müdürü Mustafa İskifoğlu, “Bireyleri, istihdam programlarıyla kaynağında eğiterek iş hayatına hazırlıyoruz. İşgücü yetiştirme kurslarımızda bugüne kadar 350 kursiyere iş imkanı sağladık, bundan sonra da bu programlarımızı artırarak ve çeşitlendirerek istihdama katkılarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Muğla turizmine internet desteği

MUĞLA’da, Kümelenme Temelli Stratejik Ekonomik Kalkınma ve Turizm Stratejisi toplantısı kapsamında, turizm sektörünün gelişmesi ve tanıtılması amacıyla Vali Ahmet Altıparmak ile Vezir Danışmanlık Şirketi protokol imzaladı. İnternet üzerinden “Go Muğla” adı verilen arama motoru ile yerli ve yabancı turistler kentle ilgili daha fazla bilgi bulabilecek. Vali Altıparmak, “Rafine zevklere hitap eden, butik turizmini ön plana çıkartan ve diğerlerinden farklıyız diyebilecek yaklaşım sergilemek zorunda olduğumuzu düşünüyoruz” dedi. Turizm sektörü bağlamında bölge düzeyinde ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını belirten Vezir Danışmanlık yetkilisi Hakkı Eraslan da,  “Türkiye’de bu tip yaklaşık 20 çalışma sürdürüyoruz” diye konuştu.

izmir BORSASI

Haberin Devamı

izmir Ticaret Borsası’nda pamuk piyasası alakalı. Tüccar 210 ton işlem yaptı. Bir hafta vadeli pamuklar 3.05 lira fiyat aldı. Endeks 17943 olarak belirlendi. Çekirdeksiz kuru üzüm piyasası sakin. 50 ton tüccar satışı olan borsada 7-10 numara üzümler 2.30 ile 2.60 lira arasında işlem gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!