Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 20:33

Haberin Devamı

Haksız rekabet acenta batırıyor

HAVAYOLU şirketlerinin internetten ucuz bilet satışı, seyahat acentalarını zor durumda bıraktı. Ayakta kalma mücadelesi verdiklerini belirten izmir Enigma Travel yöneticisi Emrah Yardımcı, TÜRSAB’a defalarca sorunu aktardıklarını, ancak çözüm sağlanamaması nedeniyle sektörün hızla kan kaybettiğini söyledi.

Eşitlik istiyoruz

Yardımcı, “Bazı havayollarının kendi internet sitelerinde, acentalardan daha ucuza bilet satarak haksız rekabet oluşturması yüzünden kepenk indirme noktasına geldik. Uzun çabalarla kazandığımız müşteriler elimizden kayıp gidiyor. İstediğimiz sadece eşit şartlarda bilet satışı. TÜRSAB ve Turizm Bakanlığı’nın gerekli tedbirleri alıp, seyahat acentalarına sahip çıkması gerekiyor. Aksi taktirde bir yıl içinde acentaların yüzde 80’i kapanmak zorunda kalacak, işsizler ordusuna seyahat acentaları elemanları da katılacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hugo Boss’un ilkesi sürekli iyileştirme

EGE Serbest Bölgesi’nde kurulu Alman hazır giyim devi Hugo Boss’un bu yıl beşincisini düzenlediği “Operasyonel Mükemmellik Günleri”nde, kriz ortamında sürekli iyileştirme faaliyetleri ele alındı. Toplantıya, iş dünyasının tanınmış isimleri ve akademisyenleri katıldı.

Darty’nin izmir’e ikinci mağaza planı

AVRUPA’nın gözde elektronik mağazası Darty, istanbul dışında açtığı ilk mağaza olan izmir Mavişehir birinci yılını doldururken, ikinci mağazanın müjdesini verdi. Darty Türkiye CEO’su Nedim Esgin, yeni mağaza için Balçova’yı düşündüklerini belirterek, izmir’deki ilk yıllarında birçok hedeflerine ulaştıklarını söyledi. “İzmirliler çok eğitimli ve araştırmacı. Her tür teknolojik yeniliği takip ediyorlar” diyen Esgin, talep üzerine yeni bir servis birimini de hizmete soktuklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!