Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 21:59

Haberin Devamı

Ephesus Princess altın sertifikalı

SELÇUK Pamucak’ta kurulu beş yıldızlı Ephesus Princess  Hotel, “National Britannia” tarafından altın sertifika ile ödüllendirildi. Merkezi Londra’da bulunan ve turizm sektöründe otellerdeki temizlik, haşere ile mücadele, su güvenliği, gıda sağlığı konularında denetimler yapan uluslararası “National Britannia” kuruluşu, Ephesus Hotel’de Mayıs ayından bu yana sürdürdüğü denetimleri tamamladı. Otelin Teknik Müdürü Mehmet Hızal, kalite standartlarını ve müşteri memnuniyetini artırmak için büyük bir yapılanma içerisinde olan tesisin, çabasının karşılığını bu ödülle aldığını söyledi.

Denizli fiilen AB’de

EGE Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) ile Denizli İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürlüğü işbirliğinde, tarım sektörü ve illerin ekonomilerine katkı yapacak öncelikli sektörlerde AB hibe fonlarından yararlanacak proje üretimi konusunda çalışmalar yapılacak. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli’nin diğer illere nazaran AB ile daha sağlam ilişkileri olduğunu belirterek, “Denizli fiilen AB’ye girmiş bir şehir. Dış ticaret rakamlarımız da bunu gösteriyor” dedi.

Sütün kazancı faize yetmiyor

Haberin Devamı

GEÇEN yıl ekim ayından itibaren çiğ süt fiyatlarının hızla düşmesi sonucu Küçük Menderes Havzası’ndaki süt ineklerinin yüzde 20’si, kesime gönderildi. Ayakta kalmak için banka kredisi alan üreticinin, şimdi fiyatlardaki iyileşmeye rağmen elde ettiği kazancı bankaların borç faizlerine dahi yetiştiremediği belirtildi. Kampanya cazip gibiTire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Çiftçi bankaların esareti altında” dedi. Egeli süt üreticilerinin çoğunluğunun haciz kıskacında olduğunu dile getiren Eskiyörük, “Bankaların kampanyaları cazip gibi görünüyor. Ancak sonrasında üreticilerin yüzde 80’i şu an altından kalkamayacağı kadar borçlu durumda. Toprakları elinden alınıyor” diye konuştu.

Renault Mais’in 2. şubesi Çiğli’de

izmir’de 1972 yılından beri hizmet veren Renault Mais, Bornova Ağaçlı Yol’daki tesislerinden sonra ikinci şubesini Çiğli Balatçık’ta açtı. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar’ın de konuk olduğu açılışta  Rönesans Ajans mankenlerinin tanıttığı yeni modeli “Fluence” beğenildi. Renault Mais olarak Avrupa’da 5, dünyada 15’inci olarak üretim sıralamasında yer aldıklarını geride bıraktığımız yıl 25 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştıklarını belirten Aybar, “4 bin 283 metrekare kapalı alana sahip Çiğli tesisimiz ile İzmirliler’e en iyi hizmeti vereceğiz” dedi.

Pepinoya hücum

Haberin Devamı

Ahmet ERTAN / EDREMİT, (DHA)BALIKESİR’in Havran İlçesi’nde, Mersin’den getirdiği fidanlarla tropikal pepino meyvesi yetiştiren Mehmet Doğandere, deneme üretiminden başarılı sonuç aldı. İki tanesi bir kilo gelen ürünler elde etmeyi başaran Doğandere, “Bu meyve yöre çiftçisine alternatif olabilir. Bu ürün saksıda bile yetişebiliyo. Pepinonun kilosu 7-10 liradan satılıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!