Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 21:31

Haberin Devamı

Akdemir Otomotiv’e Daihatsu temsilciliği

? Eray ARPAŞİN, (DHA)TOYATA’nın 15 yıldır izmir ve Manisa temsilciliğini yapan Akdemir Otomotiv, Daihatsu izmir temsilciliğini hizmete soktu. Açılışa Daihatsu Türkiye Genel Müdürü Burak Beşer ve Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt da katıldı. Akdemir Otomotiv Genel Müdürü Adnan Yelkencioğlu “Japonya’nın lider küçük araç markası Daihatsu’nun izmir’deki tek 4S plazasını açtık. Benzersiz tasarımlarını, otomobillerini, güçlü ve ekonomik motorlarını, üstün sürüş performanslarını, İzmirli otomobil kullanıcıları ile tanıştıracağız” dedi. ALJ Avrupa Temsilcisi ve ToyotaSA CEO’su Ali Haydar Bozkurt da, “Grup, geleceğine inandığı Türkiye’de büyümek istiyor. Bunun için Türkiye’deki operasyonlara büyük önem veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

10 bin fidanlık İnci Akü ormanı

KURULUŞUNUN 25’inci yılını kutlayan İnci Akü, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak 10 bin fidanlık bir orman oluşturacak. İnci Akü CEO’su Göksel Paker her bir çalışanları adına Ege Orman Vakfı’nın özel kartları ile 25’er fidan bağışında bulunduklarını ve böylelikle 10 bin fidandan oluşan ‘İnci Akü 25’inci Yıl Hatıra Ormanı’nı oluşturacaklarını söyledi. Orman Bornova Laka mevkii ağaçlandırma sahasında tesis edilecek.

Sillion Outlet 6 Kasım’da açılıyor

izmir’in önde gelen işadamlarının Yedi Yapı Turizm A.Ş. bünyesinde güç birliği yaparak Çiğli’de inşa ettiği izmir’in en iddialı alışveriş merkezlerinden Sillion Outlet, 6 Kasım’da açılacak. Teknosa, Kipa Expres, Barçın spor, Mert Optik, Rodi, Yards, defacto, LCW, Favori Kuyumculuk, Sepet Çanta, U.S. Polo, Soley, Kahve Diyarı, Pizza Tomato gibi ünlü markalar Sillion Outlet’te bir araya gelecek. Ayrıca konferans salonu, nikah sarayı, spa merkezi, market, oyun salonu, otopark gibi birçok aktivite merkezinin bulunduğu Sillion Outlet, merkezi konumu sayesinde ulaşım konusunda da rahatlık sağlıyor. Anemon Otelleri zincirinin 13’üncü halkası da tesiste yer alacak. Açılış öncesi ortaklarla biraraya gelen Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Kazancı, “Ziyaretçilerimize sadece alışveriş olarak değil, yaşamın merkezi olarak hizmet vereceğiz” dedi.

VINOLIVE için Anuga’da tanıtım

Haberin Devamı

VINOLIVE, Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, dünyanın en büyük gıda fuarı olan ANUGA 2009’da tanıtıldı. 27- 30 Mayıs 2010 arasında Uluslararası izmir Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek, ülkemizin alanındaki tek fuarı olan VINOLIVE’yi, İZFAŞ organize ediyor. Üzüm ve zeytinin anavatanı Anadolu’nun ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergilemek ve Türk firmalarının global pazardaki rekabet güçlerini artırmasına yönelik girişimlere destek olmak amacıyla düzenlenen fuarın tanıtımı Almanların yanısıra Avrupa ve Asya ülkelerinden gelen profesyonel ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen “Ülke ve bölge ihracatına yön veren sektörlere ilişkin düzenlediğimiz fuarları yurtdışındaki önemli organizasyonlarda tanıtıyoruz” dedi. Şekerbank ile el sıkıştı

Haberin Devamı

? Ali GÜNDOĞAN, (DHA)ŞEKERBANK ile izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) arasında, “EKOkredi ve esnafım kredisi” protokolü imzalandı. İESOB Başkanlar Kurulu’nun toplantısında imzalanan protokole, Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız ve Ege Bölge Müdürü Selda Curoğlu ile İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu imza koydu. Protokol çok önemliMutlu, bankacılık hizmetlerinden yeterince yararlanamayan esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilen Şekerbank “Esnafım Kredisi”ni üretimi destekleyen bir kredi olarak nitelendirdi. Mutlu, küçük işletmelerin üretim ve istihdam potansiyellerini geliştirmeleri için farklı teşvik ve desteklere ihtiyaç duyduklarını, Şekerbank ile yapılan protokolün bu açıdan önemli olduğunu kaydederek, protokolün izmir ekonomisine de katkı sağlayacağını söyledi.

TARİŞ Üzüm’e yine başkan oldu

Haberin Devamı

TARİŞ’e bağlı Manisa Üzüm Tarım Satış Kooperatifi başkanlığa üçüncü kez Ayhan Uludemir’i seçti. TARİŞ’in üreticiyi, elinden ürününü ucuza almaya çalışan tüccarlardan koruyan bir birlik olduğunu belirten Uludemir, üreticileri Ziraat Odası’nın başlattığı “Ürününe Sahip çık” kampanyasına destek olmaya çağırdı. Uludemir “Bu kampanya sayesinde geçtiğimiz yıl üreticimiz kazandı. Bu yıl da kampanyaya sahip çıkarsanız kazanan yine siz olacaksınız” dedi.

Çıraklar yurtdışına

MANİSA İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından geliştirilen proje kapsamında, sanayide staj yapan 45 Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencisi, iş güvenliğini öğrenmeleri için yurtdışına gönderilecek. İki haftalık eğitimin ardından çıraklar, döndüklerinde öğrendiklerini diğer çalışanlarına ve ustalarına da anlatacak. AB fonlarından 84 bin euro hibe kredisi sağlanan proje kapsamında 22 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında Almanya ve Hollanda’ya gönderilecek öğrencilere 6 öğretmen refakat edecek. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı, proje kapsamında yurtdışına gönderilecek öğrencilerin otomotiv, kalıp ve beyaz eşya fabrikalarında eğitim göreceklerini söyledi.

Cama hayat veriyor

Haberin Devamı

? Ramazan ÇETİN, (DHA)TÜRKİYE’nin el işçiliğiyle camdan ürünler üreten tek tesisi Denizli Cam’da, çeşm-i bülbüller 1500 derece sıcaklığın karşısında çalışan ustaların ellerinde hayat buluyor. İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Sarıkaya, 30 bin çeşit klasik ve moda tasarımlı ürün ile 60 renk tonuyla Denizli Cam’ın usta ellerinden çıkan sanat eserlerinin 40 ülkeye ihraç edildiğini söyledi. Sarıkaya,  “Şu an ağırlıklı olarak soda camı ve kristal camdan üretilen 60 farklı renkte ürünleri tüketicinin beğenisine sunuyoruz. Ulusal ve uluslararası fuarlara katılıyoruz. Fırınlarımızda 24 saat boyunca cam işleniyor. 750 çalışanımızla yılda 21 milyon dolar ciro yapıyoruz” dedi.

KÜLTÜR YANSIYOR

Camcılığın dünyadaki geçmişinin 5 bin yıl önceye kadar dayandığını, ancak son dönemde el imalatı tekniğinin fazla değişim göstermediğini söyleyen Sarıkaya, “El imalat tekniği cam üretiminde yerini ve klasik özelliklerini koruyor. Sadece tasarım boyutu ve renk çeşitliliğinde değişiklikler var. Tek amacımız kapasitemizi en üst noktaya çıkararak, kültürümüzü de yansıtan cam  el sanatı ürünlerini tüm dünyaya yaymak” dedi.

Şarap üretiminde Romanya işbirliği

KALİTELİ şaraplık üzümlerin yetiştiği Manisa ile şarapçıkta gelişmiş olan Romanya ortak çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Romanya’nın izmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu’yu ağırlayan Manisa Sanayi Ticaret Odası Başkanvekili Yaşar Coşkun, ilişkileri geliştireceklerini belirtti. Şarap konusunda önümüzdeki aylarda projeler var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!