Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 21:36

Haberin Devamı

Kiraz üzümün rakibi

ALAŞEHİR ve çevresinde tütüne alternatif olarak üretimine başlanan kiraz, üzümün rakibi oldu. Üretim alanları her geçen gün artan kiraz, rekoltesiyle üreticinin yüzünü güldürdü. Ticaret Borsası’nın çabalarıyla ihracat merkezi olan ilçede, üretim miktarı olarak üzümden sonra kiraz yer aldı. Geçen yıl 15 bin ton olan kiraz ihracatı, bu yıl sezon ortasında 21 bin tona ulaştı. Kilosu ortalama 4 liradan alıcı bulan kiraz, AB ülkelerinin yanısıra rusya’ya gönderildi. Borsa Başkanı Hüseyin Soygür, 2 bin dekar arazide kiraz rekoltesinin 30 bin ton olarak tahmin edildiğini söyledi. Soygür, “İşlenen çilek, kiraz, kayısı, şeftali, erik ve üzüm hijyenik koşullarda hazırlanıp ihraç ediliyor” dedi.

Alman esnafından proje

izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bornova Oto Tamircileri ve Sanatkarları ile Kaloriferciler  ve Sıhhi Tesisatçılar Odası’nın hazırladığı mesleki eğitim projesinin  Avrupa ortağı Alman Münster Esnaf ve Sanatkarlar Odası yetkilileri, geçen yıl hayata geçen projeyi denetlemek için izmir’e geldi. Heyet, ülkelerarası öğrenci değişimini ve proje paşlaşımını öngören 149 bin TL’lik AB projesinin durumunu inceledi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ile görüşen Münster Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Gerd Locke öncülüğündeki heyet, ortak projeleri artırma sözü verdi. Can ÖZLÜ/ izmir, (DHA)Tariş’ten tek liste çağrısı

Haberin Devamı

TARİŞ Pamuk Birliği’nin 19 Ağustos’ta yapacağı genel kurul öncesinde, 19 kooperatif başkanı seçime tek listeyle gidilmesi çağrısında bulundu. Kooperatif başkanları, Pamuk Birliği’nin şu anda 50-60 bin ortağı bulunduğunu belirterek, “Tariş sıkıntılı günler geçiriyor. Sıkıntılar hepsinde aynı. Tariş güçlü bir kuruluştur ve bu durumdan kurtulacaktır. Seçimlere tek liste ile gidilirse 19 kooperatif yeni yönetime her türlü desteği verecek” dediler.

Bu sezon güneş gözlüğü büyüdü

 OPTİK sektöründe 15 yıldır faaliyet gösteren Odak Optik, yeni sezonun gözde marka ve modellerini vitrinlerine taşıdı. izmir’de beş mağaza ile hizmet veren Odak’ın sahibi Ahmet Yutmaz, yeni sezonda güneş gözlüklerinin büyük çerçeveli, yekpare camlı ve renkli modellerden oluştuğunu, kemik ve taşlı çerçevelerin revaçta olduğunu söyledi. Yutmaz, “2009 modasını yansıtan Prada, Versace, Dolce Gabbana, Salvatore Feragamo, Rayban, Tom Ford, Persol, Vouge, Tagheuer, Silhouette, DKNY gibi markaların güneş ve numaralı gözlükleri tüm mağazalarımızda İzmirlilerle buluşuyor” dedi.

Barçın Spor bu kez istanbul’da

Haberin Devamı

İstinye Park AVM’de 22’nci mağazasını “Nike Nos” adıyla açan Barçın Spor, izmir’de yakaladığı başarıyı istanbul’da sürdürüyor. Mağaza Müdürü Timur Şahin, istanbul’daki ilk mağazalarıyla ulusal bir marka olma yolunda önemli adım attıklarını söyledi. istanbul’da Barçın rüzgarı estirdiklerini belirten Şahin, “Büyük ilgi görüyoruz” dedi. Barçın Spor Genel Koordinatörü Fuat Demirkapı da, “Amacımız koşulsuz müşteri mutluluğu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!