Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 22:17

Haberin Devamı

Yeni gemi adamları

DENİZCİLİK Müsteşarlığı’nın Bodrum Deniz Ticaret Odası’nın desteğiyle düzenlediği gemicilik kursuna katılan 4’ü kadın 14 kursiyer, sektörden çağrı bekliyor. milli eğitim bakanlığı usta eğiticisi ve uzak yol zabiti Nezih Mekik’in verdiği kursta, ‘Denizde Güvenlik’, ‘Seyir Eğitimi’ ve ‘Gemicilik’ konularında, teorik ve pratik eğitim alan yeni gemi adamları, denizcilik sektöründe kalifiye eleman açığını hafifletecek. Mekik, “Başbakanlık Müsteşarlığı’nın destelediği ve tam yetki verdiği kursların arasında sayılan Bodrum Anadolu Meslek Lisesi Yat Kaptanlığı Bölümü’nden Türkiye’de ilk kez mezun veriliyor. Gençlerimize meslek edindirmek, Bodrum’u yarınlara daha iyi bir şekilde taşıyabilmek için hem öğrencilerin, hem de denizciliği destekleyenlerin artmasını diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sigara Fabrikası yine elde kaldı

Haldun AKYÜZ, (DHA)MANİSA’nın Akhisar İlçesi’nde 34 yıldır atıl olan sigara fabrikasının kiralanması için yapılan ihalede talibi çıkmadı. Fabrikaya talip olması beklenen Ülker Grubu’nun Manisa’nın teşvik kapsamında üçüncü bölgede bulunması nedeniyle ihaleye girmekten vazgeçtiği öne sürüldü.  Yıllarca kaderine terk edilen, Tekel’in özelleştirme kapsamına alınmasından sonra, iki kez satışa çıkan Akhisar Sigara Fabrikası, alıcı çıkmayınca 2007 yılının son günü Tekel’in borçlarına karşılık maliye bakanlığı’na maliye bakanlığı fabrikayı yıllık 672 bin TL’ye pazarlık usulüyle kiralamayı amaçlıyor.

Fuga’da kutlama

MODERN ve ergonomik tasarımlara imza atan Fuga Mobilya’nın çalışanları Alsancak’ta biraraya gelerek hem yorgunluk attı, hem de geçen dönemin başarısını kutladı. Karşıyaka’nın ardından izmir’deki ikinci mağazasını Karabağlar’da hizmete açan, istanbul, antalya ve izmir’de toplam 5 şubeye ulaşan Fuga Mobilya’nın hedeflerinin konuşulduğu yemekte, mağaza sayısının artırılacağı açıklandı. Fuga izmir Mağazalar kurucusu Kadir Alkışel, “İzmir’e gönül veren bir firma olarak Ege’ye ait kültürel değerleri yansıtan tasarımları koleksiyonumuza ekleyeceğiz” dedi.

Markalar bu çarşıda

Haberin Devamı

Süleyman İLTER, (DHA)MUĞLA’nın Dalyan Beldesi, modern bir tasarımla kurulan kurulan Kbid Çarşısı’na kavuştu. Projesi mimar Tura Güneş ve Selçuk Evci tarafından çizilen çarşının inşaat ve dekorasyonunu inşaat mühendisi Yücel Okutur yaptı. Mağazaların ön tarafındaki zemini traverten taşlarla kaplı 2 bin metrekarelik avluda oturma grupları, el sanatları stantları, tarihi tarım aletleri sergileniyor. Yönetim Kurulu Başkanı Fulya Okutur “Alışveriş yapmak büyük keyif verecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!