Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 22:38

Haberin Devamı

44 işadamı kitapta

Hilmi DUYAR / BALIKESıR, (DHA)BALIKESıR Ticaret Odası (BTO) kuruluşunun 120. yılında, kentin geleceğine ışık tutacak bir çalışmaya imza attı. Başkan Mahmut Yavuz’un önerisiyle Balıkesir’in son yüzyıldaki iş ve sosyal yaşamında iz bırakan isimleri ölümsüzleştirmek, gelecek nesillere buluşturmak için “Balıkesir’e Yön Verenler” kitabı bastırdı. Kitapta Balıkesir’in sosyal ve ekonomik yaşamında ön plana çıkan 44 işadamının yaşam öyküsü, hedefleri, bugün ulaştıkları konum ile Balıkesir’e yaptıkları hizmetler anlatıldı. Özel bir ajansa hazırlattırılan kitapta, dünden bugüne yaşamlarına yer verilen, Dünya Ekonomik ıcra Kurulu (DEıK) Başkanı Rona Yırcalı, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, şinasi Madak, Mimar Tuğrul Çömezoğlu, akp Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, gazete sahipleri Ekrem Balıbek, Reşit Kıpçak, Tolga şayakçı gibi pek çok ünlü isim yer aldı. Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, “Amacımız, Balıkesir ekonomik tarihinin bir bölümüne ışık tutmak, en önemlisi iş adamlarımızın ticari hayatlarında kendine ilke edindiği, değer verdiği anlayışın gelecek nesillere anlatılması, aktarılması ve bu değerlerin yeni nesil tarafından algılanmasıdır” dedi.

Tukaş’a Altın Ambalaj ödülü

Haberin Devamı

YENıLıKÇı uygulamalarıyla sektöründe fark yaratan Tukaş, cam ambalajlı ürünlerinde üzerinde güvenlik düğmesi bulunan “akıllı kapak” kullanımı ile TSE’den “Altın Ambalaj” ödülü kazandı. Tukaş, bu ödülle Ekim 2009’da Sri Lanka’nın Colombo kentinde Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenecek “World Star 2009” ambalaj yarışmasına katılmaya hak kazandı. Genel Müdür Ahmet Uysal, “akıllı kapak” ile Tukaş’ın tüketicilere sağladığı gıda güvenliğini artırdığını belirtti. “Altın Ambalaj” ödülünü 2008 yılında ketçap ve mayonezde kullandığı “temiz kapak” ile alan Tukaş, her iki ödülle dönmüştü.

Marka yarattı

ıZMıR’de Akademi Ege Moda Tasarım Bölümü’ndeki eğitimi sırasında iş yaşamına atılan Pelin Alharal, “Pelindas” markası ile ev, yat tekstili ve kıyafet tasarımlarıyla adından söz ettirmeyi başardı. Tasarımlarıyla özgün bir stil yaratan Alharal’a ızmir’in moda dünyasının yeni yıldızı gözüyle bakılıyor. Sadece şıklığın ön planda olduğu tasarımlar değil; kullanımı da rahat olan bir çizgiyle üretim yapan Alharal, hazırladığı kıyafetlerin kendi duygu yansımaları olduğuna dikkat çekiyor. Kıyafet tasarımlarının yanısıra, ev tekstilinde de göz dolduran Alharal “Türkiye ve dünyada bir ilk olan çok şık, eğlenceli, espirili, istenildiğinde ise seksi ve erotik olabilecek nevresim takımları ürettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uyku sektöründe Yatsan ön sırada

1979 yılında faaliyete geçip, kısa sürede Türkiye Uyku Ürünleri Pazarı’nda önemli bir yer edinen Yatsan, payını her geçen gün artırıyor. Açılışıyla ses getiren ve bir anda Türkiye’nin gözde otelleri arasına giren Mardan Palace antalya Oteli de konuklarını Yatsan yataklarında ağırlamayı tercih etti. Türkiye’de ilk yaylı yatak üretimini gerçekleştiren markalardan biri olan Yatsan, otel ve konaklama sektöründe Türkiye’de pazar payının yüzde 25’ini elinde bulunduruyor. Firma üretiminin yüzde 50’sini de ihraç ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!