Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2009 23:07

Haberin Devamı

Kuşadası turizmi giderek eriyor

TÜRK turizminin geçmişte “Amiral gemisi” olarak anılan Kuşadası’nda turistik tesislerin ekonomik kriz yüzünden kendini yenileyememesi pahalıya patladı. İlçedeki yapılan denetimlerde gerekli kriterlerini yerine getiremedikleri ve farklı amaçlarla kullanıldıkları belirlenen 3’ü dört yıldızlı, 5’i iki yıldızlı otel, 2 tatil köyü ve 2 apart otel olmak üzere toplam 12 tesisin Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeleri iptal edilip, kapatıldı. Böylelikle ilçedeki 70 bakanlık belgeli tesisteki 17 bin 677 olan yatak sayısında 14 bin 377’ye düştü. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, yanlış turizm politikalarının bu sonucu doğurduğunu söyledi.

Gençlerin tanıtımı

EGE Genç İşadamları Derneği Sanayi, Tarım, Hizmetler Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu’nun işbirliğiyle düzenlenen “Sektör Tanıtım ve İşbirliği Günleri” 13 Mayıs’ta Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılacak. EGİAD üyelerine ait 80’e yakın kuruluşun yer alacağı etkinlikte, 300 farklı ürün tanıtılacak. Yönetim Kurulu Üyesi Olgar Erdoğanlar, Güney Afrika Cumhuriyeti Ticaret Konseyi Heyeti’nin de fuarda incelemelerde bulunacağını ve işbirliği imkanları görüşüceğini belirtti.

En yeni modeller

Haberin Devamı

IVECO bayisi Musal, izmir Torbalı’daki modern tesislerde ‘Daily’, ‘Eurocargo’, ‘Eurobus’ gibi ürünlere ek olarak italya’dan teşhir için getirilen ‘Daily 4x4’, ‘Stralis As 440 S 56’ ve ‘Trakker 8x4’ modelleri müşterilerin beğenisine sundu. Yeni araçların tanıtımına Musal Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karasu, Satış Genel Müdür Yardımcısı İtalyan Davide Righetto, Bölge Satış Müdürü Volkan Kızıl katıldı. Karasu yeni ürünlerle müşterileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, geçen ay 120 araç satarak yüksek pazar payına ulaştıklarını açıkladı.

Dominos’tan izmir’e özel kumru pizza

 PİZZA sektöründe evlere serviste lider olan Domino’s Pizza’nın İzmirliler’e özel olarak sunduğu Kumru Pizza, bir ayda 4 bin 800 adet satarak rekor kırdı. Satışı sadece izmir’de gerçekleştirilen Kumru Pizza, kentin dünyaca ünlü kumrusunun muhteşem lezzetini sıcak bir pizzada düşleyenler için özel olarak hazırlandı. Domino’s Pizza’nın izmir franchiseleri tarafından tasarlanan Kumru Pizza, tek bir şehirde satılıyor. İki kişilik orta boy Kumru Pizza sadece 9,90 TL’ye satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!