Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 22:01

Haberin Devamı

Atatürk Organize eğitim üssü olduTÜRKİYE’nin en gelişmiş sanayi bölgelerinden olan izmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, başlattığı eğitim seferberliği ile Türkiye’ye örnek oldu. Bölgede geçen yıl çeşitli eğitimlerden 3500 kişi faydalanırken, en son düzenlenen “İş ve Çalışma Disiplini” konulu çalışmaya bölge firmalarından 1500 çalışan katıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bölge firmalarının ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanları yetiştirmek amacıyla Genel Kurul tarafından yapımı onaylanan İAOSB Endüstri Meslek Lisesini kurma çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, bölgede meslek yüksek okulu yapılması için çalışma yürüttüklerini anlattı. Uğurtaş, “İAOSB’yi üretim üssü olmanın yanısıra, önemli bir eğitim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle sanayinin nitelikli eleman ihtiyacı karşılanırken, ülkenin en önemli sorunu işsizlik konusunda da toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız” dedi. izmir (DHA)

Haberin Devamı

Genç liderlerin bayrak değişimiJCI izmir’in (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) 2010 Başkanı Uluç Yemişçi, görevini Selim Taner’e devretti. Kordon Otel’de 10 yıldır dernekte görev yapan JCI Türkiye eski başkanlarından Uluğ Atasoy’a “Altın Senatör” plaketinin verildiği gecede, JCI izmir ailesine katılan Hanzade Kutsal ile Sevinç Atay’a rozetleri takıldı. 18-40 yaş arası 60 üyeye sahip Türkiye’nin en büyük şubesi olan JCI izmir’in yeni başkanı Selim Taner, 2015’te Avrupa Konferansı’nın izmir’de gerçekleştirilmesi için yapılan çalışmaları hız kesmeden sürdüreceklerini kaydetti. Mehmet KURT, (DHA)

İncir ikramıyla Aydın tanıtımıLatif SANSÜR, (DHA)

HOLLANDA’da düzenlenen uluslararası Utrecht Turizm Fuarı’nda Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü de yerini aldı. Didim ve Kuşadası başta olmak üzere kentin deniz, kum, güneş, doğa, sağlık, kültür, spor, su altı dalış, kongre, yayla ve botanik dallarında sahip olduğu değerler tanıtıldı. Aydın’ın turizm potansiyelini anlatan broşür ve cd’ler dağıtılırken, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası tarafından hazırlatılan ikramlık incirler standını ziyarete gelenlere hediye edildi. Aydın’ın turizm alanındaki payını artırmasının hedeflendiğini belirten yetkililer, “İlimizin tarihi ve doğal güzelliklerinin dünya insanlarının hizmetine sunulması, ülkemiz ve kentimiz için çok önemli” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, bu akşam kapanacak fuarda beklediklerinden büyük ilgi gördüklerini belirterek, bu yıl Hollanda’dan gelecek turist sayısında artış olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Pizza siparişine internetten takipLEZZET alternatifleriyle pizza tutkunu yapan Domino’s, kış mevsiminde ev davetleri için zengin seçenekler sunarken, siparişinizin her aşamasını takip etmenizi sağlıyor. Karışık Pizza’dan Italiano’ya, Extravaganzza’dan Kumru Pizza’ya kadar her damak tadına uygun çeşitleri olan Dominos Pizza’nın internetteki www.dominos.com.tr adresine girerek sipariş verilebileceği belirtildi. Online sistemle de siparişinizin fırında ya da yolda olduğunu öğrenebiliyorsunuz. izmir / HÜRRİYET

Ada-Mar’ın ilk şubesiİZMİRLİ girişimci Murat Beton, kent geneline yaymayı planladığı marketler zinciri Ada-Mar’ın ilk şubesini Gaziemir’e açtı. Sektöre kızının ismini verdiği Ada-Mar adıyla giriş yapan işadamı, açılış kurdelesini aile büyükleri, eşi Sibel Beton ve kızı Ada ile birlikte kesti.  Şarküteri, sebze ve meyve ağırlıklı markette taze ve uygun fiyatta hizmet vereceklerini söyleyen Beton diğer şubelerinin de çok yakında hayata geçeceğini belirtti. Eray ARPAŞİN, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!