Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2010 21:47

Haberin Devamı

Fuga Mobilya’da yeni mağazalar istanbul’da 1991 yılında sektöre giren Fuga Mobilya, Karabağlar ve Karşıyaka mağazaları ile İzmirliler’e hizmet veriyor. Fuga izmir Mağaza Kurucusu A. Kadir Alkışel, Karabağlar’daki showroomu 2 bin 500 metrekareye çıkararak daha fazla alternatif oluşturduklarını belirtti. Yaşam alanlarının dışında, modern ve fonksiyonel ‘Fuga Genç’ koleksiyonu sayesinde gençlerin de ilgisini çektiklerini belirten Alkışel, “2010’u mutlu sonla kapatıp, 2011’e umutla bakıyoruz” diye konuştu.

Karyalı İnşaat Henkel’in bayisiBODRUM’un güvenilir inşaat firmaları arasında yer alan Kaplan İnşaat’ın iki yıl önce kurduğu Karyalı Pazarlama Şirketi, Henkel Yapı Kimyasalları’nın yetkili bayiliğini üstlendi.  Henkel Ülke Satış Müdürü Serkan Gümüş, Karyalı yöneticisi Barbaros Kaplan’a düzenlenen geceyle plaketini verdi. Kaplan “Henkel firması ile yaklaşık 7 yıldır süren ticari ortaklığımızı daha profesyonel ve güçlü bir zeminde devam ettireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Fuar maratonuna ayakkabıyla startAYAKKABI sektörü 2011 yılının ilk fuarında izmir’de buluşmaya hazırlanıyor. İZFAŞ tarafından organize edilen Ayakkabı Yaz 2011 - 29. izmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuvarları Fuarı, 6 – 9 Ocak’ta Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek.  11 bin metrekare alanda düzenlenecek fuara, yüzde 40’lık üretimle Türkiye ayakkabı sektörünün merkezi konumunda olan izmir’in yanısıra ankara, antalya, Bursa, Hatay, izmir, istanbul, Konya, Manisa, Sakarya ve Trabzon’dan 150’yi aşkın firma katılacak. Sektörün yeni pazarlara açılması ve mevcut pazarlarını geliştirmesi için alım heyeti organizasyonlarının üzerinde önemle durduklarını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, sektörün hedef pazarları arasında yer alan Orta Doğu ülkelerine yönelik ziyaretçi çalışmasına ağırlık verdiklerini söyledi. Fuar, İZFAŞ, izmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGE-AYSAD) ve sektör temsilcilerinin desteği ile gerçekleştiriliyor.

Ihracat rekoru kırdıDENİZLİ İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, ihracat rekoru kırdıklarını söyledi. 2008 ve 2009 krizini atlatan Denizli’deki 450 firmanın toplam 2 milyar 100 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirten Kocasert, “2008’de başlayan ekonomik krizle birlikte Denizli’de 30 bin insan işsiz kaldı. 2009’da toparlanmaya başlayan Denizli ekonomisi 2010’da kendine geldi, istihdamda artış oldu. İhracatta kırılan rekor da moral oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!