Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2010 23:12

Haberin Devamı

ESTİM’deki 1100 işletme rahatladıKISIKKÖY’de kurulu Ege Sanayi ve Ticaret İhracat Merkezi’nin 5 yıldır süren imar ve elektrik kesintisi sorununa Ege Bölgesi Sanayi Odası el koydu. Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, toplam 1100 işletmenin bulunduğu ESTİM’de imar sorunu yüzünden ruhsat alamayan ve bu yüzden resmi kurumlar ve bankalarla sıkıntı yaşayan iş insanlarının durumunu çözmek için devreye girdi. Çalışmalar sonucu izmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 yıldır çalışmaları süren imar planlarını onayladı. ESTİM Başkanı Kenan Kılıç’ı ziyaret ederek müjdeyi veren Yorgancılar, elektrik kesintilerinin son bulması için elektrik altyapısının yer altına alınması ve 21 trafo merkezi kurulması ile ilgili ihalenin 6 Aralık’ta yapıldığını aktardı. Yorgancılar, “İnşaatların tamamlanmasının ardından ESTİM’de artık elektrik sorunu tarihe karışacak” dedi.

Haberin Devamı

10 bin broşürle körfez çıkarmasıARAP ülkelerine yönelik ticari çalışmalara hız veren Denizli Ticaret Odası (DTO) Suriye ve ırak’tan sonra Katar ve Dubai’ye 4 dilde hazırlanan tanıtım filmi ve 10 bin broşürle gezi düzenledi. ‘2010 Katar İnfdex Fuarı’nda stand açan DTO heyeti, Arap işadamlarıyla ev tekstili, inşaat ve mermer ihracatına yönelik görüşmeler yaptı. DTO Başkanı Necdet Özer, “2011’de Denizli tüm ürünlerde pazar payını artırma hedefiyle hareket edecek. Dubai ve Katar, hem hindistan kanalından Uzakdoğu’ya hem de Afrika’ya açılan bir coğrafyada bulunuyor. Önümüzdeki süreçte Türkiye için önemli bir pazar olacak” dedi.

Ünlü mankenlerle mutfak tanıtımıSEKTÖRDE 15’inci yılını tamamlayan Bodrum Mutfak Mobilya’nın, 2011 modellerinin tanıtımında İtalyan ve Hollandalı mankenler kamera karşısına geçti. Ünlü top model Sylwia Sabina Stolarczyk de çekimlerde yer aldı. Konacık’ta Bodrum Mutfak Mobilya tarafından üretilen mutfak, oturma odası, yatak odası takımları ve aksesuvarları büyük ilgi gördü. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güneri, İSO 9001’den sonra İSO10001 Müşteri Memnuniyeti Belgesi’ni almak üzere olduklarını ve mobilyaların dünya markaları ile rekabet etmeye başladığını belirterek, “Bu nedenle yeni ürünlerin yurtdışında daha iyi tanıtımı için ünlü mankenlerle çalışma kararı aldık” dedi.

Haberin Devamı

Festival indirimiKİPA düzenlediği Kozmetik Festivali’yle parfüm, cilt bakımı ve kozmetik ürünlerinde indirim fırsatı sunarken, hediyeler dağıtıyor. 31 Aralık’a kadar sürecek festival kapsamında yüzde 50 indirim uygulanacak. Procter & Gamble ürünlerinden 15 TL’lik alışveriş yapan müşterilerinin katılabileceği çekilişle 10 kişiye iPhone 4 hediye edilecek. Tesco Kipa Direktörü Ali Öztekin, ihtiyaç ve beklentilere yönelik renkli ve ekonomik çözüm önerileri sunmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!