Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

Haberin Devamı

İpeksan’dan ille kırmızı
Mehmet KURT, (DHA)

İZMİRLİ firma İpeksan’ın ünlü markası Le Jardin’de yılbaşına yönelik kırmızı iç çamaşırı üretim seferberliği sürüyor. İpeksan’ın İzmir ve Kula’daki fabrikalarında yaklaşık 25 model üzerinde çalışılıyor. Firma yöneticilerinden Özgür Karabulut, yılbaşına yönelik üretimin sonuna geldiklerini, bayilere dağıtımın 15 Aralık’ta tamamlanacağını söyledi. Karabulut, “Markamızın ürün kalitesinde gösterdiğimiz özeni, katalogda görev alacak modellerde de gösteriyoruz. Şimdiye kadar ürünlerimizin gördüğü ilgiyi düşünerek bu yıl üretim kapasitesini daha da arttırdık” dedi.

ABD enerjide İAOSB’yi seçti

KÜRESEL rekabet koşullarının giderek arttığı ve kar marjının düştüğü günümüzde, sanayi kuruluşlarında enerjinin verimli kullanılması en önemli konulardan biri olduğunu dikkate alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, bu alanda önemli bir başarıya imza attı. ABD Enerji Bakanlığı, ‘Enerji Verimliliğinde Sıfıra Yakın Bölge’ projesinin uygulaması için İAOSB’yi seçti. Bu karar doğrultusunda İAOSB’den 20 firma seçilerek enerji kullanımlarının ayrıntılı kontrolü yapılacak. Çalışma sonunda enerji kullanımında verimliliği artırmak için gerçekleştirilecek revizyon işlemleri, gerekli olacak donanım ve finansman kaynaklarını içeren rapor hazırlanacak. İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, tüm etütlerin Amerikan Enerji Bakanlığı tarafından karşılanacağını söyledi.

Hyundai 2011’in yıldızı olacak

Haberin Devamı

EGE Bölgesi Hyundai Yetkili Bayisi Yükseliş Otomotiv, yeni modeller ix20, ix35 ve Genesis Coupe’nin lansmanını ‘Yeni Yılda, Yeni Otomotiv’ konseptiyle gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arda Yüksel, ix20’nin dinamizm ve sürüş keyfini bir arada sunduğunu söyledi. “2.0lt 184PS güçlü dizel motoruyla segmentinde yeni bir akım yaratan SUV-C modeli ix35 1.6 GDI motoruyla segmentinde başrole soyunuyor” diyen Yüksel, teknoloji harikası düşük emisyonlu çevre dostu ve güçlü 1.6 GDI motorun Hyundai ürün gamında Avrupa pazarında ilk kez ix35 modeliyle lanse edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Koçtaş Mavişehir bu ay çok yoğun
EV geliştirme perakendeciliği sektörünün önde gelen kuruluşlarından Koçtaş, Koç Holding’in yürüttüğü ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyası kapsamında geçen hafta düzenlediği etkinliğin ardından, yılbaşı hazırlıklarına yöneldi. Yılbaşı süsleri ve aksesuvarları yapım atölyesi, yumurta yapım atölyesi, yarışmalar ve oyunların yer alacağı yılbaşı partisi başta olmak üzere bir dizi etkinlik mağazayı ziyaret edenlere keyifli saatler geçirtecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!