Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 22:16

Haberin Devamı

Turizmci fuar atağına kalktıNilüfer KANDIRMIŞ, (DHA)LONDRA’da düzenlenen WTM Dünya Turizm Fuarı’na katılan Bodrumlu turizmciler, umutlu döndü. Bodrum Yarımadasını Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Londra turizm fuarı dünya turizminin nabzının attığı yer konumunda. Bizim için artık bakanlık standında kendimizi 2 metrekare masalarda tanıtma günleri geride kaldı. Bodrum uluslararası bir markadır ve biz çalışmalarımızla bunu tüm dünyaya duyurmaya devam edeceğiz” dedi ve şunları söyledi: Bodrum tatili hediye“Tüm amacımız Bodrum’a Bodrum halkının refahı için daha nitelikli turist getirmek. Bu amaçla markalaşma çalışmalarımıza her alanda hız vereceğiz, fuarlara düzenli katılacağız.” Kocadon fuar standına kurdukları sinevizyonda Bodrum’u üç boyutlu filmlerle tanıtıp çekilişlerle turistlere Bodrum tatili hediye ettiklerini belirtti, “Ayrıca 5 bin CD ve 3 bine yakın kitap dağıttık. Tüm görüşmeler de olumlu geçti” dedi.

Sütçüler ofis açtı

Haberin Devamı

URLA’da 18 süt üreticisinin bir araya gelmesiyle kurulan Süt Üreticileri Birliği’nin bürosu açıldı. Birlik Başkanı Muharrem Uslucan, süt üreticilerini bir çatı altında toplayarak üretim maliyetlerini düşürmek ve daha iyi koşullarda pazarlama imkanı yaratmak için birliği kurduklarını söyledi.

İzeltaş birarada

TÜRKİYE’nin ilk büyük el aletleri üreticisi olan İzeltaş, geleneksel bayiler toplantısını Muğla Sarıgerme’de yaptı. Yurt çapına yayılmış 150 bayinin buluştuğu etkinlikte, 2011 hedeflerinin, yeni ürün yelpazesinin ve İzeltaş’ın yeni yatırımlarını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 42 yıldır Türk Sanayisine hizmet verdiklerini belirterek, “Bu süreçte en büyük destekçimiz bayilerimiz oldu” dedi. Gündüz gelecek yılın beklentilerinin dile getirilirken, gece İzeltaşlılar stres attı.

Ataköy Ayakkabı Egepark Balçova’daKENDİ koleksiyonunun yanısına Elle ve Beta ürünlerini de İzmirliler’in kullanımına sunan Ataköy Ayakkabı, 21’inci mağazasını Egepark Balçova’da açtı. Ayakkabı tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği açılışta, birbirinden şık modeller uygun fiyatlarla dikkati çekti. Yeni sezonda yağmur çizmelerindeki iddialı modellerle, dizüstü binici çizmeleri ön plana çıkıyor. Klasikleşmiş renklerin yanısıra mordan fuşyaya uzanan renk seçenekleri de ilgi çekiyor. Bu arada Kasım itibariyle Ataköy Card sahiplerinin alışverişlerinde puan kazandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Tüketiciye fon uyarısıTÜKETİCİYİ Koruma Derneği izmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, Bakanlar Kurulu tarafından Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kesintisinin yüzde 10’dan 15’e çıkarılması ve tüm kredileri kapsaması uygulamasına tüketicilerin itiraz etmesi gerektiğini belirtti. Dilekçeli başvuruİktidarın vergi ve sigorta primi affına giderek ödemeyenleri ödüllendirirken, tüketicinin cebindeki paraya göz diktiğini öne süren Tonguç, uygulamanın Anayasa’ya da aykırı olduğunu dile getirdi. Tonguç tüketicilere seslenerek, “Haklarımıza sahip çıkalım. Bankalara ihtarname göndererek uygulamayı kabul etmediğimizi ve karar aleyhine açılan davanın sonuçlanmasını takiben yapılan tüm kesintileri faiziyle birlikte geri isteyeceğimizi bildirelim” diye konuştu.  Tonguç, isteyenlere bu konuda hazırladıkları dilekçeleri verebileceklerini belirterek, “Tüketiciler bu ayın sonuna kadar dilekçelerini alarak başvurularını yapmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!