Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2010 22:21

Haberin Devamı

Begovil Turizm hızlı büyüyorizmir’de dört yıl önce hizmet vermeye başlayan Begovil Turizm, sektörün tüm dallarında hizmet veren marka olma yolunda hızla ilerliyor. Genç deneyimli kadro ile en kaliteli hizmeti vermek için çalıştıklarını söyleyen şirket ortaklarından Öznur Irk, “Faaliyet alanımızın genişliği hizmet kalitemizde herhangi bir olumsuzluğa neden olmuyor. Hatta birbirleriyle doğrudan ilişkili başlıklar olarak tamamlayıcı nitelik gösteriyor. Son birkaç yılda turizmde yaşanan çeşitli üzücü olayların önlenmesi için güvenilir firmalarla çalışılması gerektiğini belirten Irk, “Seyahat, tur, konaklama vb. konularda emanet edilecek olan maddi ve manevi her türlü değerin konunun uzmanlarınca yönlendirilmesi gerekliliği artık göz ardı edilmemeli” dedi.

Haberin Devamı

Ozan Tekstil’in sporcu konuklarıDÜNYA Yamaç Paraşüt Şampiyonası Süper Finali için Denizli’ye gelen  paraşütçüler, İhracatçılar Birliği’nin organizasyonu ile tekstil sektörünü tanıdılar. Ozan Tekstil’in entegre tesislerini gezen sporcular, üretimin aşamalarını ilgiyle izledi. Gençlik ve spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, “Denizli, dünyanın her tarafına tekstil ve konfeksiyon ihracatı yapıyor. Dünyanın en önemli bornoz üretim merkezi bu kent. Yamaç paraşütünün dünya starları da tekstil sektörünü yakından tanıma olanağı buldu” dedi. Paraşütçüler, fabrikanın iplik, dokuma, konfeksiyon, boyahane ve çözgü bölümlerini gezdi, yetkililerden üretim ve ihracat ile ilgili bilgi aldı.

Genç mimardan özel tasarımlarEray ARPAŞİN, (DHA)BİLKENT Üniversitesi’nden 2000 yılında mezun olduktan sonra izmir’e yerleşen iç mimar Serkan Ateş, imza attığı tasarımlarla dikkati çekti. Philips’in üniversiteler arası Aydınlatma Armatur Tasarım Yarışması’ında, Aplik Dalı’nda Türkiye birincisi olan Ateş, bu ödül ile Avrupa Birliği ülkelerinde düzenlenen aydınlatma yarışmasına Türkiye’den katılan 5 kişiden biri olma ayrıcalığını taşıyor. Özellikle izmir’deki rezidanslarda yaptığı tasarımlarla ilgi toplayan genç mimar, son dönemde kendisini en çok heyecanlandıran işin bir konut projesi olduğunu belirterek, “Biz insanların hayallerine tercümanlık yapıyoruz. İç mimarlık bir iş değil, yaşam biçimi olarak algılanmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şimdi balık zamanıizmir’de, balık avı yasağının sona ermesi ile birlikte tezgahlar balıklarla doldu, tüketim de arttı. izmir’in tarihi Havra Soğağı’ndaki balıkçı tezgahları, balıkçılar tarafıdan avlanan sardalye, hamsi, palamut, çipura, uskumru balıkları ile dolup taştı. Kırmızı et ve tavuk etine göre ucuz olan, sağlıklı gıda maddesi balığa olan ilgi de arttı. Özellikle orta gelir gurubundaki ve dar gelirli aileler, kentin önemli balık pazarlarından biri olan Havra Sokağı’nda satılan balıklardan satın alıyor. Sardalyenin kilosu 3 TL, hamsi 2 TL, çipura 8-10 TL arasında, uskumru 5 TL, levrek 10 TL’ye satılıyor.

Ceviz fidanı belediyedenHilmi DUYAR, (DHA)BALIKESİR’in Pamukçu Beldesi’nde belediye ceviz yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla proje başlattı, 5 bin 100 hektarlık araziye ‘pedro’ ve ‘kaman’ cinsi 10 bin fidan dikildi. Belediye Başkanı İsmail Çoban Tarım Müdürlüğü’nden teknik destek sağladıklarını, Sındırgı Orman Fidanlık Müdürlüğü’nden 10 bin, özel şirketlerden de 3 bin 500 ceviz çöğürü aldıklarını anlattı. Ziraat Mühendisi Nilüfer Tink’in yürüttüğü proje sonuçlandığında ceviz merkezi haline gelecek Pamukçu’da üreticinin de yüzü gülecek. Başkan Çoban, “Fidanlarımızı önümüzdeki aylarda üreticiye vereceğiz ve ceviz fidanı yetiştirmeye devam edeceğiz. Dikilen fidanlar 2-3 yıl içinde meyve vermeye başlayacak ve bir ağaçtan 50 kilogram ürün alınacak” diye konuştu.

Beyaz altında hasat şenliği

Haberin Devamı

MUĞLA’nın Milas İlçesi’ne pamuk hasadı şenlikle başladı. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Türkiye’nin yılda 1 milyar dolar ödeyerek pamuk ithal ettiğini belirterek, “Bu yüzden pamuk ekimimiz çok azaldı. Ancak çiftçiler bütün teknolojiyi, bütün makine ve ekipmanını kullanarak pamuk ekimine yeniden başlamak istiyor. Devletimiz de bu üreticilere sahip çıkmalı, desteklemeli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!