Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2010 22:54

Haberin Devamı

Paketos’ta 3 lezzet birden

DOMİNO’s 3 malzemeli spesiyal pizzası, özel baharatlarla marine edilip fırınlanmış Chicken Kickers ve patates tek pakette toplandı. Satışa sunulan Paketos büyük ilgi gördü. 3 kişilik orta boy Paketos’un içisinde orta boy 3 malzemeli spesiyal pizza, 250 gram tavuk parçaları, 200 gram elma dilim patates, bir adet Meksika sos ve bir adet yoğurt sos yer alıyor. Orta boy Paketos 18.90 lirasan satılırken, beş kişilik büyük paketler 25.90 lira. Domino’s, 30 dakikada adrese teslim edilmeyen pizzaya anında bedava garantisi veriyor.

Pakistan’a iTO yardımı

izmir Ticaret Odası’nın, büyük bir sel yaşa yan Pakistan’a göndereceği 250 bin TL tutarındaki gıda, ilaç, tıbbi malzeme ve insani yardımları Sağlık Bakanlığı ile Kızılay’a teslim edildi, yardımlar kısa sürede Pakistan’a ulaştırılacak. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, tüm malzemelerin İzmirli firmalardan alındığını belirterek, “10 ton katı sabun, bin koli çocuk bezi, 5 ton bebe bisküvisi, 30 ton makarna, 10 ton çiçek yağı, 3 bin adet battaniye, 1500 ton konserve, bin koli kadın pedi ile 490 koli medikal malzeme gönderiyoruz” dedi.

Teba tesisleri icradan satılık

Haberin Devamı

KLİMA ve beyaz eşya üretiminde dünya devleriyle rekabet ederken 2003’te finansman darboğazına girip, 2007’de de iflas eden Teba’nın, Torbalı’daki tesisleri icra yoluyla satışa çıkarıldı. 104 bin 175 metrekare alana kurulu iki fabrika, bir arıtma tesisi ve bir idare binasıyla içindeki makine ve ekipmanlar, 12 Kasım’da açık artırmaya çıkacak. İhalede  belirlenen muammen bedellerin toplamı 70 milyon liraya yaklaştı. Ağırlığı bankalara olmak üzere toplam 120 milyon euro borcu bulunduğu belirtilen 18 şirketli grubun Menderes ilçesindeki tesisleri de Ağustos ayında ihaleye çıkarılmış, ancak satılamamıştı.

Ödüllü yemekler kitapta toplandı

KARŞIYAKA Belediyesi, geçen yıl düzenlediği zeytinyağlı yemekler yarışmasına katılanların tariflerini kitap haline getirdi. Kitapta, yarışma öncesi düzenlenen panelde katılan Prof. Dr. Sedef Nehir El’in sağlıklı beslenmeyle ilgili yaptığı konuşmanın özeti de yer alıyor. Anlattıklarını içeren bilgiler de yer alıyor. Başkan Cevat Durak, “Akdeniz tipi beslenme alışkanlığının temelini zeytinyağı ve zeytinyağlı yemekler oluşturuyor. Zeytinyağlı yemekler Ege’nin ayrılmaz bir parçası. Bu beslenme şeklinin yaygınlaşması için kitabı ücretsiz ilgili kişi ve kurumlara dağıtıyoruz” dedi.

Narenciyeye turist katkısı

Haberin Devamı

BODRUM’a getirdiği Fransız turistlerin bulundukları yörenin gelenek ve özelliklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla mandalina bahçelerini gezdiren Club 3000 Tur Şirketi, bu turlardan elde ettiği gelirin 4 bin Euro’luk bölümünü Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği’ne bağışladı. Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon öncülüğünde dört yıl önce kurulan Birlik, parayı narenciye ürünlerinin ayrıştırılması için yapılan boylama-paketleme işlemlerinde kullanılacak.Şirket temsilcisi Laetitia Lalle, “Turistlerin geldikleri bölgenin özelliklerini öğrenmesi amacıyla bu etkinlikleri düzenlerken, turizme de farklı bir alternatif getirmiş olduk” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!