Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 23:10

Haberin Devamı

Efes Optik’ten kalite 39.90 TLizmir’de sektörünün öncü kurumlarından Efes Optik, göz sağlığına yönelik kampanya başlattı. İşportada satılan gözlüklerin tehlikesine dikkat çeken Genel Müdür Ahmet Büyük, “Kalite 39.90 TL” kampanyası ile sağlıklı gözlük sunduklarını söyledi. “Kaliteli gözlüğü ucuz fiyat” kampanyasının yanısıra web sitesi ve cep telefonu mesajlarıyla da halkı bilgilendirmeye çalıştıklarını söyleyen Büyük, “İşportadaki çok ucuz ve plastik camlı gözlükler, özellikle çocukların göz sağlığı için önemli tehdit oluşturuyor” diyerek, anne babaları uyardı.

Kibaroğlu Grup 30 şube olacak

izmir’de 22 yıldır hizmet veren Kibaroğlu Group, Kibaroğlu, Kibarım ve Kibarım Express ile giderek büyüyor. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gim, halen 22 şube ve 350 çalışana sahip olduklarını belirterek, yıl sonuna kadar şube sayısını 30’a çıkarmayı planladıklarını söyledi. Üç farklı konsept mağazacılık anlayışı ile her kesime ulaşmayı hedeflediklerini kadeden Gim, “Mağaza ölçeklerine göre farklılık gösterse de 15 bin ürünü müşteriye sunarken, 325 tedarikçi firma ile aylık 5 milyon dolar işlem hacmi yaratıyoruz” diye konuştu

DJ Ece’li tanıtım

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü Carmen Electra, JLO, Justin Timbarlake, paris hilton, Robie Williams gibi starların tercih ettiği spor giyim markası “hummel”, Pascal Nouma’nın ardından DJ Ece Toprak’a sponsor oldu.

Türkiye’nin yanısıra Avrupa’nın birçok ülkesinde düzenlenen parti ve organizasyonlara katılarak müzik yapan Ece Toprak, bundan böyle markanın ünlü isimlerinden olacak. Sektörde “sınıfın yaramaz çocuğu” olduğunu belirten firma yetkilileri “Türkiye’de DJ Ece Toprak’ı markamızın tanıtımında kullanacağız” dedi.

Martı Otel’e en iyi ödülü

AVRUPA’nın en büyük bağımsız tatil inceleyen www.zoover.com.tr adlı internet sitesi, Türkiye’de 1788 oteli kapsayan anket ve oylama sonunda Marmaris İçmeler’de Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin’e ait beş yıldızlı Martı Resort De Luxe Otel’i “en iyi otel” seçti. Martı Oteller Grubu Genel Müdürü Ali Hazal, “Oylamada 9.8 oran ile öne çıktık. istanbul’da düzenlenecek törenle plaket ve belgemizi alacağız” dedi.

Haberin Devamı

ırak’a yatırım yapan kazanacak? Ferah IŞIK, (DHA)GEÇEN haftayı doğum yeri olan Denizli’de geçiren Türkiye’nin Musul Başkansolosu Ahmet Yıldız, geleceğin pazarının ırak olduğunu belirterek, Türk işadamlarına yatırım ve ticaret yapma çağrısında bulundu. ırak’ın Türkiye için riskleri kadar fırsatlar taşıyan bir ülke olduğunu söyleyen Yıldız, ırak’ta kötü dönemin Türkiye için geride kaldığını belirterek, Iraklılar’ın topraklarında Türk işadamı ve Türk malı görmek istediğini anlattı. Yıldız, “Türk mallarının itibarı ırak’ta zirvede. 5 milyar doların üzerinde ihracat yapıyoruz ve bu rakamın yakında ikiye katlanmasını bekliyoruz. ırak’ın gelir ve harcaması yüksek. Domatesten makinaya herşeyi ithal ediyorlar. Önümüzdeki 5 yıl içinde ırak, Türkiye’nin en önemli stratejik ortağı ve pazarı olacak. Türk işadamları güven içinde yatırım yapabilirler” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!