Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2010 01:12

Haberin Devamı

Teos Marina’da ağırlık çevrede
TÜRKİYE’nin önde gelen özel sektör kuruluşlarından Kolin Şirketler Grubu tarafından 12 milyon dolar yatırımla geçen ay açılan Teos Marina’da, doluluk hızla artıyor. Seferihisar’ın Sığacık mahallesinde kurulan marinanın gördüğü ilgide çevreci uygulamaların büyük payı olduğunu belirten yetkililer, “Onlarca parametre baz alınarak dünya genelinde standartlara oturtulan ‘Mavi Bayrak’ kriterleri Teos Marina’da başarıyla uygulanıyor” dedi. Marina geneline hizmet veren su deposu ve arıtma sistemi, ayrı ayrı bahçe sulama hattı, yangın suyu hattı ve kullanma suyu hatlarından oluşuyor.

Anneler ballı sütle rahat
TÜRKİYE’nin en çok tercih edilen markası Pınar’ın sunduğu Pınar Çocuk Ballı Devam Sütü, zenginleşen içeriği ile annelerin beğenisini topladı. Bir yaş üstü çocukların beslenme ihtiyacı gözönünde bulundurularak bal ilavesiyle zenginleştirilen ürün 13 vitamin ve 13 mineral içeriğiyle Türk Gıda Kodeksi Devam Mamaları Tebliği’ne uygun geliştirildi. 500 mililitrelik ambalajlarda sunulan ballı süt, çocuklarının sağlıklı ve  kaliteli ürünleri tüketmesini isteyen annelerin alışveriş sepetlerinde yerini almaya başladı.

Haberin Devamı

Rekabet uyarısı
DENİZLİ Ziraat Odası’ın davetlisi olarak Bilgi Paylaşımı Programı kapsamında Tavas ve Güney İlçeleri’ni gezen 20 kişilik Avustralyalı çiftçi heyeti, parçalanmış tarla yapısının Türkiye’nin tarımda AB ile rekabet şansını zorlaştıracağını söyledi.Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Gür ile incelemelerini yapan konuk kafilenin başkanı Bejan Jolly, “ürün yelpazesinden” çok etkilendiklerini belirtti. Jolly, tarım alanlarının parçalı olmasının dezavantaj olduğunu belirterek, “Bizde en küçük tarım alanı 100-120 hektar” dedi.

Çarşıda el sanatları
DATÇA’nın en önemli tarihi değerlerinden olan Reşadiye Mahallesi’nde geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve ev kadınlarının üretime katılmalarını sağlamak amacıyla El Sanatları Çarşısı açıldı. Açılışta kadınlar konuklara geleneksel yemeklerle ziyafet sundu. Belediye Başkan Vekili Sami Bircan, “Ev kadınlarının yıllarca yaptığı el sanatları ürünlerinin unutulmaması için kurulan çarşımız turizm sezonu boyunca açık kalacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!