Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 22:38

Haberin Devamı

Yedek parçalar Mobis’teMehmet KURT, izmir (DHA)

MERKEZİ 3’üncü sanayi sitesinde olan izmir Mobis Hyundai’nin 6’ncı sanayi sitesindeki şubesi Ticaret Odası Yönetim ve Meclis Başkanları Ekrem Demirtaş ile Necip Kalkan’ın da katıldığı törenle açıldı. izmir Mobis Hyundai Genel Müdürü Mehmet Korkmaz yeni şubede Hyundai ile birlikte diğer Japon ve Kore araçlarının da yedek parçalarının yanısıra diğer Japon ve Kore araçlarının da yedek parçalarının satışının yapılacağını söyledi. Korkmaz, “Türkiye’de üretilen ve ithal edilen Japon ve Kore araçlarının yedek parçalarını stokta bulundurmayı amaçlıyoruz” dedi. Şubede, marka imajı oluşmuş Federal Power, NGK, Sakura- Valeo, GMB, Monroe- Asian, Depo gibi ürünler de bulunacak.

Yörsan çocuklara sütü sevdirecekizmir Özdilek Alışveriş Merkezi ile Yörsan Süt Ürünleri işbirliğiyle düzenlenen şenlikte, çocuklar süt tüketiminin önemini eğlenerek öğrendi. Süt içme, yoğurt yeme, pasta yapma gibi birbirinden eğlenceli 17 sütlü yarışmayla gün boyu eğlenen çocuklara, Yörsan madalyası verildi. Yörsan Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Yörük, “Bu tür etkinliklerin ilkini gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz etkinliklere yenilerini ekleyeceğiz. Temel amacımız çocukları süt ürünleriyle barıştırmak” dedi.

Haberin Devamı

Girişimci artarsa işsizlik önlenirTÜRKİYE’nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu söyleyen  Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Bu sorun hepimizin” dedi. Denizli’de düzenlenen panelde girişimcilik konusunu anlatan Sabancı, 6 milyon 300 bin işsiz bulunan Türkiye’de oranın da 29 olduğunu kaydetti. İstihdam yaratmalıyızKadınların sadece yüzde 26’sının iş gücüne katıldığını ifade eden ünlü işadamı, “Türkiye’de girişimci kadın sayısı sadece 80 bin. Girişimci kadınlarımızı toplasak istanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nı doldurmaz. Daha çok kadın ve erkek girişimciye ihtiyacımız var. Daha çok istihdam yaratmalıyız. Girişimci sayısını artırarak işsizliği hep birlikte yenmeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Volkan patlaması tarlaya yansıyorizmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzlanda’daki volkan patlamasının tarımsal ürünlerde dönemsel fiyat artışlarına neden olacağını söyledi. Kestelli, Yanardağ külleri nedeniyle Avrupa’da tarımsal üretimin olumsuz etkileneceğinin düşünüldüğünü belirtti.Tarım önemliIşınsu Kestelli, “Bu durumun ülkemiz tarım sektörünü fiyat ve yurtdışı talep yönünden etkilememesi mümkün değil” dedi. Kestelli, 2009’da sanayi ve hizmet sektörlerinin küçülmesiyle tarımın yüzde 3.3 büyüyerek ekonomiye pozitif katkı sağlayan tek sektör olduğuna da dikkat çekti, “Bu gelişme her fırsatta dile getirdiğimiz tarımın önemini açıkça ortaya koyuyor” diye konuştu.

TARİŞ bu sezon fona güveniyor

Haberin Devamı

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, 2010-2011 sezonuna Kredi Garanti Fonu (KGF) ile hazırlanıyor. Gelecek sezonda pamuk ekim alanlarının en az yüzde 30 oranında artacağı öngörüsüyle hareket eden Birlik yönetimi, geçen sezon büyük destek gördükleri KGF ile bu sezonda da çalışarak ürün bedellerini ödemeyi planlıyor. Geri ödemeBirliğin mali tablosunun özellikle son iki ayda yükselişe geçtiğini belirten Genel Müdür Vekili Güngör Şentürk, “Zor dönemi atlatmak için kemerleri sıktık. Atıl gayrimenkulleri satışa çıkardık. Amacımız, Türk tarımının devini ayağa kaldırmak” dedi. Mali zorluklarına rağmen Birliğe ve dolayısıyla üreticiye güvenerek KGF’nin kredi olanakları yarattığını, iki banka üzerinden 13.5 milyon liralık kredi kullanıldığını kaybeden Şentürk, bunun geri ödemesinin de 3 ay içinde tamamlandığını bildirdi.

izmir BORSASI

Haberin Devamı

? izmir Ticaret Borsası’nda pamuk piyasası alakalı. Endeks 19413. Tüccarın 60 ton işlem yaptığı piyasada fiyat 3.35 lirada görüldü. Çekirdeksiz kuru üzüm piyasası alakalı. Tüccar 262 ton işlem yaptı. 7 ile 10 numara üzümler 2.05 ile 2.30 liradan satıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!