Ekonomi haberleri

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi haberleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 00:42

Haberin Devamı

Sanayici ring seferi istedi

İZMİR Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, banliyö hattı istasyonundan bölgeye ring seferleri yapılmasını istedi. Çiğli Belediye Başkanı Av. Metin Solak ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Uğurtaş, İAOSB’ne ulaşımın kolay olmadığına dikkat çekerek, firmaların çoğunun kendi servisi olduğunu, bunun da sanayicinin maliyetlerini artırdığını belirtti. Uğurtaş, Aliağa - Menderes banliyö hattının ulaşıma açılması ile Çiğli trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağını belirterek, uygun görülen bir istasyondan İAOSB’ne ring seferleri düzenlenmesi için destek istedi. Talebini yerinde bulan Kocaoğlu, 13 Şubat’tan itibaren İAOSB’ye aktarma seferlerine başlanacağını, ring seferleri konusunda da İAOSB ile ortak çalışma yaparak bölgeye gerekli desteği vereceklerini söyledi. İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı

Mücevherde özgün tasarımlar moda

TRENDLERİNDEKİ değişim rüzgârıyla, mücevherler 2011 yılında da göz dolduruyor. Altın ve pırlanta kadınların vazgeçilmezi olmaya devam ederken, zarif takılara yönelim arttı. Bu yılın modasında avize ve düğme görünümlü küpeler, tektaş, alyans gibi klasik modellerin yanı sıra ince, birkaç farklı parmağa veya yan yana takılan yüzükler sıyrılıyor. Jival Yönetim Kurulu Başkanı Naim Gençoğlu, “Altın fiyatlarındaki yükselişin pırlantayı daha da cazip hale getirdiğini görüyoruz” diyerek, bu yıl gündelik kullanıma uygun, modern tasarımların öne çıktığını kaydetti. ? HÜRRİYET / İZMİR

348 işletmeye enerji desteği

UŞAK Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ramazan Kaya, 5084 sayılı Teşvik Kanunu kapsamında 348 işletmenin enerji desteği aldığını açıkladı. Destekten yararlanan firmaların Mayıs-Ağustos döneminde hakettiği 5 milyon 172 bin liranın Ocak ayında ödendiğini kaydeden Kaya, “Enerji desteğinden yararlanan firmaların 133’ü Uşak OSB’de, 48’i Deri Karma OSB’de, 2’si de Karahallı OSB’de bulunuyor. 165 firma da bölgelerin dışında faaliyet gösteriyor” dedi. 31 Aralık 2009 itibariyle kurulu işletmelerin enerji desteği teşvikleri sona erdi. Yeni işletme kapsamındaki firmalar ise 31 Aralık 2012’ye kadar bu destekten yararlanacak. Yavuz KUŞDEMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!