Ekonomi geriledi

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi geriledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 00:13

TÜRKİYE’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan İzmirli Eczacıbaşı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İzmir’e her zaman özel bir yakınlık duyduğunu vurgulayarak, “İzmir, Anadolu Kaplanları’ndan daha büyük bir potansiyele sahip” diye konuştu. Holding merkezi ve yatırımlarının büyük bir kısmı İstanbul’da bulunan ancak İzmir’le olan gönül bağını hiçbir zaman koparmayan Eczacıbaşı Holding’in üçüncü kuşak temsilcisi Bülent Eczacıbaşı, İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından çıkarılan Vizyon Dergisi’nde Mert İlkutluğ’a verdiği röportajda kent ekonomisi üzerine de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İddiaları değerlendirdi

İzmir’in ekonomik açıdan gerilediği ve ‘Anadolu kaplanları’ denilen illerin İzmir’i geçtiği iddiaları ile ilgili değerlendirme yapan Eczacıbaşı, “İzmir’in büyük ekonomik potansiyeli bence, yetişmiş insan gücünden, coğrafi konumundan, hinterlandının büyük ve zengin oluşundan, güçlü bir ticaret ve sanayi geleneğine sahip olmasından ileri geliyor. Bu açıdan bakınca İzmir’in Anadolu Kaplanları’ndan çok daha büyük potansiyele sahip olduğu açıkça ortaya çıkıyor. İzmirli girişimcilerin bu potansiyeli değerlendirmek bakımından giderek daha aktif hale geldiklerini düşününce, insan ister istemez olumlu beklentilere sahip oluyor” diye konuştu.

Bölgesel planlama

Eczacıbaşı, İzmir’de sağlık alanındaki yatırım potansiyeli ile ilgili olarak ise, “İzmir çok eski yıllardan beri Türkiye’nin tıp alanında çok ileri gitmiş bölgesel merkezlerinden biri olarak isim yapmıştır. Çok sayıdaki yetişmiş hekimi, seçkin iki tıp fakültesi ve tıp meslek okulları, birçok kamu ve özel hastanesi ve geniş konaklama kapasitesi ile İzmir’in bir sağlık kenti olarak daha fazla dünyaya açılması, çok doğaldır. Bu alandaki gelişmelerin hızlanması için bölgesel bir planlama da düşünülebilir” dedi. Eczacıbaşı, şu sıralarda İzmir için bir yatırım planları olmadığını da belirterek “Bir gün böyle bir olanağın ortaya çıkmasını, kendisini İzmirli sayan bir aile olarak çok isteriz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!