Ekol’de üçüncü sezon Akyol’la açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ekol’de üçüncü sezon Akyol’la açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 11:57

Kurulduğu günden bu yana Türk Resim Sanatının önemli temsilcilerini İzmirli Sanatseverlerle buluşturan Ekol Sanat Galerisi’nin Üçüncü Sezonu Muzaffer Akyol’un "Masallar, Oyunlar, Ağıtlar ve İki Selvi" adlı 53 yağlı boya eserden oluşan kişisel resim sergisi ile açıldı.

Haberin Devamı

Ekol Hastanesi ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, Muzaffer Akyol’un Anadolu coğrafyasını konu edinen, toplumsal sorumluluğu sanatının merkezine alan, doğaya ve insana sonsuz sevgi besleyen bir sanatçı olduğunu söyledi. Baz, "Anadolu insanının mitolojik hik?yeleri ile beslenen ve bu hikayeleri günümüz sorunlarıyla eşleştiren bir yanı da ressamın diğer özelliklerinden biridir. Çalışmaları sırasında kendini can dostlarıyla dinlediği bir ruh hali içinde atölyesine kapatan sanatçı bundan sonrası muhabbetin devamı olan resim diyor. Muzaffer Akyol’u Ekol Sanat Galerisi’nde ağırlamaktan dolayı mutluyuz" dedi.

İzmir’de ilk sergisini Ekol Sanat Galerisi’nde açmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ressam Akyol ise; Dr. Mehmet - Figen Baz çiftinin sanata ve sanatçıya çok değer veren bir aile olduğunu belirterek; "Böyle bir galeriyi İzmir’e kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hekim kimliğinin yanı sıra sanatçı dostu olan Mehmet Bey böyle bir galeri ile İzmir’in ufkunu geliştirdi ve sanat adına farkındalık yarattı" dedi.

Haberin Devamı

Ressam Akyol Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim bölümünde Bedri Rahmi atölyesinde yetişen ve daha sonra farklı kültürlere mesken olan Asmalımescid’le tanışan ve bölgeyi çok sevdiğini kaydeden sanatçı; burayı uğrak yeri yaparak oturduğu tarihi evi de müze ev haline dönüştürdüğünü belirtti.

Ekol Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluşan sergi 12 Kasım Perşembe gününe kadar izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!