Ekobi

Güncelleme Tarihi:

Ekobi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 21:48

Haberin Devamı

Hazır yemeğin gözdesi pilakiGIDA sektörünün önde gelen kuruluşlarından Tamek’in yaprak sarmadan barbunya pilakiye, taze fasulyeden bezelyeye hazır yemekleri Salihli işletmesinde hazırlanıyor. Karacabey ve Balıkesir Kızıksa’da fabrikaları bulunan istanbul merkezli Tamek’in Manisa’nın Salihli ilçesindeki fabrikası 10 yıldır faaliyet gösteriyor. ‘Doğadan’ ismiyle kurulan, ardından ‘Ege Konserve’ adıyla bir süre üretim yapan tesis, 2000 yılında Tamek tarafından satın alınıp, 170 kişilik istihdamla hazır yemek üretimine başladı.  İnsan Kaynakları Müdürü Musa Türkmen, firmanın Salihli’yi hazır yemek üssü olarak kabul ettiğini belirterek, sektörde son yıllarda ciddi talep artışı olduğunu söyledi. Hazır yemekte en yüksek satışın barbunya pilakide olduğunu anlatan Türkmen, bunu yaprak sarmanın geldiğini belirterek, “İki yıldır taze fasulye yapmaya başladık” dedi.

Haberin Devamı

Güvenliğiniz için otobüsle tatil

GEREK yaz, gerekse hazırlıkları şimdiden başlayan bayram tatiline çıkacakların özel otomobilleri yerine otobüsleri tercih etmeleriyle trafik kazalarının azalacağı belirtildi. Pamukkale Turizm Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Kadir Kilmen tatile çıkanların yola çıktıkları ana kadar mesai yaptığını, dönenlerin de tatili son anına kadar değerlendirmek için uykusuz ve yorgun kaldığını belirterek, “Önerimiz kendilerini ve ailelerini riske atmayıp, güvenli ve konforlu ulaşıma yönelmeleri” dedi.

Testa Rossa’dan girişimciye çağrı

İTALYAN WEDL Grubu’na bağlı kahve devi Testa Rossa Caffe, kendi işinin sahibi olmak isteyenlere fırsat sunuyor. Girişimciler için uygun koşullar yaratan Testa Rossa, alışveriş merkezleri içinde bayi açmak isteyen ilk beş girişimciden franchise bedeli almayacağını açıkladı. Yetkililer, ilk beşin dışında kalan girişimcilere ise taksitlendirme imkanı sunarak yükünü hafifleteceklerini de söyledi. İlgilenen girişimcilerin Testa Rossa Caffe’nin internet adresini ziyaret ederek ayrıntılı bilgiye ulaşabilecekleri belirtildi.

El yazmaları göz doldurduBODRUM Gümüşlük’te ev kadını Tunca Saner, girişimciler kervanına katıldı. Dereköy’deki evinin bahçesinde tamamı el yapımı yazmaları sergileyeceği Atölye Tonzos Sanat Evi’ni açan Saner, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun gelini olan yazma ustası Kanadalı Hugette Eyüboğlu’nun eserlerini satacak. Eyüboğlu’nun el ürünü birbirinden farklı yaklaşık 80 eserinin sergilendiği atölye ilk günden tatilci ve turistlerin akınına uğrarken, Saner “Bu alanda ilk olduk. Atölyemizde bu işe meraklı olanlar için yazma kursları açmayı planlıyoruz” dedi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü mezunu olan 43 yaşındaki Tunca Saner, bluz, kıyafet, masa örtüsü, bandana, peştamal, yatak örtüsü ve çantaların yaz kış açık kalacak sanatevinde satılacağını söyledi. El emeği göz nuru dantel işlemeli yazmaların fiyatı 40 ile 600 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Kişiye özel bir spor programıEGE Üniversitesi spor Yüksek Okulu’nu bitirip, Ege Besyo Psiko-Sosyal alanlar üzerinde yüksek lisans ve doktora yapan İnci Güneş ile Mustafa Bakar, Güzelyalı’da 250 kişilik INN-GYM sağlıklı yaşam merkezini hizmete açtı. Sektöre farklı bir anlayış getiren merkez fitness, plates, hamile platesi, yoga, meditasyon, latin dansları, çocuk cimnastiği yaptırıyor. Kişiye özel olarak programlar hazırladıklarını belirten İnci Güneş, “Kişilerin amaç ve hedeflerine uygun özel olarak programlar yapıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!