Ekmek çöpre gitmesin

Güncelleme Tarihi:

Ekmek çöpre gitmesin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

BALIKESİR Belediyesi, çoğumuzun gözünen kaçan, ama rakamlara vurulduğunda çok çok önemli bir konuya el attı.

Haberin Devamı

Ekmeğin çöpe gitmesini önlemek için, “Balıkesir İsraf Etmiyor” adı verilen kampanya başlatıldı. Bayat ekmeklerin toplanması için, 100 konteyner üretildi. Üzerinde “Ekmek nimettir çöpe atmayalım” ve “Bayat ekmek kumbarası” yazılı konteynerler, mahallelere yerleştirilmeye başlandı.
MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok, en büyük nimetlerden olan ekmeğin de ciddi anlamda israf edildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Balıkesir’de her gün ortalama 200 bin ekmek üretiliyor ve 20 bin tanesi çöpe gidiyor. Bu israf günde 6 ton ekmek ve 8.5 ton buğdağın çöpe atılmasıdır. Her yıl 9 bin dekar tarla boşuna ekilip biçiliyor. Memleketin, bu milletin zor şartlarda ürettiği değerlerin ne büyük israflarla yok edildiğini de üzülerek kamuoyuyla paylaşmış oluyoruz. Sadece ekmekteki bu israfın büyüklüğü gözönünde bulundurulduğunda, Türk ekonomisinin ne büyük kayıp içinde olduğunu öğreniyoruz.”

Haberin Devamı

Hayvanlar beslenecek
Ok, kumbaralara atılan ekmeklerin nasıl değerlerndirileceğini de şöyle anlattı:
“Vatandaşın kumbaraya atacakları ekmekler toplandıktan sonra belediyenin hayvan barınağı ve çöplükte yaşayan hayvanlara yem olarak verilecek. Kış aylarında ise Orman Bölge Müdürlüğü’nün göstereceği ormanlık alanlara bırakıp değerlenmesini sağlayacağız. Bir aracımız her gün mahallelerde dolaşarak, kumbaralara atılan ekmekleri toplayacak. Böylelikle şehrimizde ekmeğin çöpe gitmesi, israf edilmesi bir nebze de olsa önlenecektir. Balıkesir’de bu yolla yapılacak tasarruf, yılda ortalama 4 milyon lira olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!