Eğlenmek onların da hakkı

Güncelleme Tarihi:

Eğlenmek onların da hakkı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Piknikte buluşan engelli çocuklar, arkadaşlarıyla gönüllerince eğlendi, korkusuzca koştu. Çocuklar gördükleri ilgiyle coştukça coştu.

Haberin Devamı

ENGELLİ çocuklar, Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Araştırma ve Uygulama  Merkezi’nde yapılan piknikte gönüllerince eğlendi.
İzmir’de engelli çocuklar için 2440 Bölge Rotary Kulüp ailesinin de desteğiyle kurulan merkez ve bahçesinde düzenlenen piknikte bir araya gelen üniversite yöneticileri, çocukların coşkuyla oynadıkları oyunları izledi. Engelli çocuklar arkadaşlarıyla gönüllerince eğlendi, korkusuzca koştu. Aileleriyle mutlu bir gün geçiren çocuklar gördükleri ilgiyle de coştukça coştu.
Amaçlarını özel çocuklarının rehabilitasyonu, eğitimi ve sosyal yaşama adaptasyon sağlanması olarak belirleyen, ayrıca ailelerin bilinçlendirilmesi için tüm engelli ailelerinin katıldığı eğlenceli etkinlikler yapmayı düşündüklerini belirten Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Müdürü Prof. Dr. Berrin Durmaz, merkezin bünyesinde rehabilitasyon birimi, hidroterapi-elektroterapi odası, resim ve el işi odası, oyun eğitim odası, aile sohbet ve aile eğitim odası, bireysel eğitim odası, grup eğitimi odası, idari bölüm ve çok amaçlı salon bulunduğunu eksikliklerin de kısa zamanda giderileceğini ifade etti.

Yaşantımızın birer parçası

Haberin Devamı

Pikniğe katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Candeğer Yılmaz, Merkezin faaliyetlerinin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Merkez, engellilerin topluma kazandırılması, onların tecrit edilmiş bir yaşantıdan toplum içerisinde görev alabilecek aktif bireylerler haline getirilmesi açısında oldukça önemli. Engellilerimiz yaşantımızın birer parçası. Yok saymak ya da ötekileştirmek onlar için hiçbir fayda getirmemesi bir yana zarar da vermekte. Bu yüzden her engelli çocuğu olan ailenin bilinçlendirilmesi son derece önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!