Eğitim Hattı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Hattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 22:32

Haberin Devamı

Yöneliş Koleji’nde veda günüizmir Yöneliş Koleji’nin 2009-2010 eğitim öğretim yılı mezunları, görkemli bir törenle diplomalarını aldı. Çok sayıda konuğun ve velinin katıldığı törende, alt sınıflardaki öğrenciler, hazırladıkları değişik yörelerin halk danslarını başarıyla sunarak, mezunların sevincine ortak oldu. Ayrıca, aralarında Yönelişli öğrencilerin de bulunduğu, Dr. Kemal Yıldırım yönetimindeki izmir Yaylı Çalgılar Orkestrası, klasik müzik dinletisi sundu. Yöneliş Koleji Bandosu da gösteriler yaptı. Törende okulu dereceyle bitiren öğrenciler açıklandı. 8-A öğrencisi Utku Dirlik okul birincisi olurken, 8-B öğrencisi Zeynep Hazal Kaner ikinci, 8-B öğrencisi Dilara Katuk üçüncüsü oldu. Mezun olan öğrencileri kutlayan Yöneliş Koleji Müdürü Aysel Altınok, ülkenin geleceğine çağdaş, yaratıcı, düşünen ve sorgulayan Atatürkçü gençler yetiştirmeyi sürdüreceklerini söyledi. Törenin sonunda, mezun öğrenciler keplerini atarak mezuniyetlerini kutladı.

Haberin Devamı

Öğrencilerden tarihine katkıTuran GÜLTEKİN (DHA)IŞILAY Saygın Güzel Sanatlar ve spor Lisesi’nde okuyan 16 öğrenci, beş saat süreyle Konak Myedanı’nda kentin önemli tarihi ve kültürel eserlerinin resimlerini yaptı. izmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri - Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü” kategorisinde başvuru yapmak amacıyla bir proje başlatan Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve spor Lisesi öğrencileri Konak Meydanı’nda beş saat süreyle kentin önemli tarihi ve kültürel eserlerinin ve binalarının resimlerini yaptı.

Gelişimde mezuniyetizmir’deki Gelişim Koleji, ilköğretim ve liseden mezun olacak öğrencilerinin kep giyme ve diploma törenlerini okulun tiyatro salonunda gerçekleştirdi. Törenlerde mezun olan öğrencilerin bir alt sınıftan öğrenci arkadaşlarına bayrak ve flama teslimlerinin ardından; yıl boyunca birçok bilimsel projeyi hazırlayan, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan, yabancı dil sınavlarında elde ettikleri yüksek başarılarla okulun gurur kaynağı olan öğrencilerin, bu başarılarını yansıtan barkovizyon gösterisi de izleyenlere sunuldu. Öğretmenlerinden diplomalarını alan öğrencilerin aileleri de duygusal anlar yaşadı. Okul birincilerinin okul kütüğüne isimlerini çaktığı törenler sonunda, okul bahçesinde gerçekleşen kokteylde aileler ile öğrenciler mezuniyetlerini kutladı. Okul Kurucusu Serdar Öner, “Başarılara yılmadan devam ediyoruz. Herkesi kutluyorum” dedi.

Geleceğimiz ışıl ışıl

Haberin Devamı

“7’den 70’e ücretsiz spor” sloganıyla spor okulları açan Balçova Belediyesi, bu sosyal projesinin sonuçlarını almaya başladı. Belediye spor Tesisleri’nde yapılan gösteride 5-8 yaş arasında yüzlerce çocuk izleyenleri adeta büyüledi. chp’li Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, aileleri ve minikleri tebrik ederek “Geleceğimiz ışıl ışıl parlıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!