EGİAD Liderlik Akademisi başladı

Güncelleme Tarihi:

EGİAD Liderlik Akademisi başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 00:00

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ‘Liderlik Akademisi’ni hayata geçirdi.

Haberin Devamı


Şirketlerin genç yönetim kadrolarının, yeni fikir ve projeler üretebilecek ‘lider’ özellikli yöneticiler olarak donanımlarının arttırılması amacından yola çıkan Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), ‘Liderlik Akademisi’ni hayata geçirdi.

Şirketlerin yeni nesil yöneticilerinin uygulayabilecekleri stratejiler, krizlerle başa çıkabilme becerisi, insan yönetimi ve işletmenin kurumsallaşması konularında daha donanımlı olabilmeleri için yeni bir çalışma başlatan Ege Genç İşadamları Derneği, bu proje sayesinde yeni nesil bilinçli yönetici ve genç lider anlayışını gündeme getirdi. Yaşar, Dokuz Eylül, Ege, İzmir Ekonomi Üniversitelerinin akademisyenlerinin ve konusunda başarılı profesyonellerin Yöneticiler için Uygulamalı Ekonomik Analiz, Stratejik Yönetim, Pazarlama, Finansal Analiz ve Vergi başlıkları altında 4 modül ve 90 saat üzerinden gerçekleştirdikleri eğitim sayesinde şirketlerin verimliliklerinde ciddi artışlar sağlanabileceğini vurgulayan EGİAD Başkanı Seda Kaya, programla ilgili olarak, “EGİAD Liderlerini Yetiştiriyor projesi kapsamında, EGİAD üyesi şirketlerin ve aile işletmelerinin eğitimlerini tamamlamış ve iş hayatına atılmış yeni nesil üyelerinin iş hayatına ilişkin uygulamalı ve teorik bilgilerinin artırılması ile liderlik özelliklerinin geliştirilmesi hedeflenmekte. Ayrıca EGİAD içerisindeki farklı kuşaklardaki üyelerin mentörlük programı içerisinde buluşturulması bilgi ve tecrübelerin aktarılması ve paylaşılması projenin ikinci aşamasını oluşturacaktır” dedi. Liderlik Akademisi ile günümüz iş dünyasındaki başarılı yöneticilerin iş hayatındaki etkinliklerinin ve donanımlarının arttırılmasını hedeflediklerini belirten EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, kurumların sürekliliğini sağlayanın onların lider yetiştirebilme kapasiteleri olduğuna da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Günümüzün gelişen ve değişen dünyasında “Genç Lider ve Genç Yönetici” kavramlarının ayrıca önem kazandığına da vurgu yapan EGİAD Başkanı Seda Kaya, “İster aile şirketi, ister topluma mal olmuş bir şirket, isterse akademik bir kurum olsun, liderlik yetkinlikleri yüksek kişileri yetiştiremeyen kurumların yaşam süreleri ne yazık ki kısa oluyor. Liderlik yetkinliklerini geliştirmeyi önemli bir hedef haline getirmiş kurumlar ise başarıyı sürekli kılabiliyor. Liderlik, iç kaynaklar kadar, belki de daha da çok dışa dönük olmayı gerektirmekte. İyi lider yetiştirebilmek için, kurum için kritik konularda, teknoloji, piyasa, rekabet konumlarında bilgi ve deneyim kazanmak gerekiyor. Lider yetiştirmeyi hedefleyen kurumlar, verilen işteki performans kadar, geleceğe hazırladıkları kişilerin yetkinliklerini de daha geniş bir alanda değerlendiriyorlar. EGİAD Liderlik Akademisi, işte bu gerçekler dikkate alınarak gerçekleştirilmekte ve katılımcılarının çalışma hayatına yön vermeyi amaçlamakta” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!