Ege'de tercih günlerine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Egede tercih günlerine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 12:58

Ege Üniversitesi, tercihler için karar vermeye çalışan gençlere rehber olabilmek için bir organizasyon başlattı.

EÜ Merkez Kütüphanesi'nde başlayan tercih günlerinde adaylar, tercih robotuyla en doğru tercih için fikir edinirken, fakülte ve yüksekokulları da tanıma fırsatı buluyor.
LYS sonucunda aldıkları puana göre üniversite tercihlerini yapmak için çabalayan adaylara Ege Üniversitesi destek oluyor. Gençlerin en doğru kararı verebilmeleri için düzenlenen ‘Tercih Günleri’ne ilk günden ilgi yoğun oldu. Gençler EÜ Merkez Kütüphanesi'nde tercih robotuyla karar sürecinde fikirlerini netleştirmeye çalışırken, Ege Üniversitesi'nin fakülte ve yüksekokullarını da tanıma imkanı buluyor.
Öğrencilerin sadece kent tercihine odaklanmalarının yanlış olduğuna değinen EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, tercih yaparken üniversite kurumlarını ve kurumların sağladıkları olanakları da gözden geçirmeleri gerektiğini vurguladı. Bu konuda Ege Üniversitesi'nin sadece bir eğitim kurumu olarak görülmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Silkü “Üniversitemiz, araştırma geliştirmeye önem veren, sosyal sorumluluk projelerinde bütünleyici bir yaklaşımla öğrencilerimizin kişilik gelişimlerini tamamlayabilecekleri, spor, sanat ve kültür etkinliklerini doya doya yaşayabilecekleri, ayrıca Avrupa kayıt transfer etiketine sahip kaliteli bir okuldur. Bizler bu olanaklardan yararlanmak isteyen her öğrenciyi Ege Üniversitesine bekliyoruz” dedi. Prof. Dr. Silkü, yeni kayıt yaptıracak öğrencilere başarılar diledi.
Ege Üniversitesi Tercih Günleri 27 Temmuz'a kadar gün boyu gençlere hizmet verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!