Ege'de gözyaşı sel oldu

Güncelleme Tarihi:

Egede gözyaşı sel oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 15:12

Denizli ve Manisa bugün, Siirt'te düşen helikopter kazasında şehit olan üstçavuş Vedat Avcı ve Yüzbaşı Anıl Barış'ı gözyaşları içinde uğurladı.

Haberin Devamı


Şehit eşini kokladığı hırkasıyla uğurladı

Aynı kazada şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (31), memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Helikopterin pilotu şehit Çetin'in, metanetiyle ayakta durmaya çalışan İngilizce öğretmeni eşi Çiğdem Çetin, fotoğrafını ve sürekli kokladığı hırkasını bir an olsun elinden bırakmadı.

Egede gözyaşı sel oldu

Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen askerlerden Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in naaşı, dün, Diyarbakır'daki ortak törenin ardından akşam saatlerinde memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne getirildi. Genç yaşta şehit düşen Çetin'in naaşı, geceyi geçirdiği Turgutlu Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındıktan sonra bugün sabah saatlerinde son kez baba ocağının önüne getirildi. Evin bulunduğu sokak ve tüm ilçedeki caddeler Türk bayraklarıyla donatılırken, Çetin'in naaşı, helallik alınması ve dua okunmasının ardından kortej halinde askeri törenin düzenleneceği Merkez Pazar Camisi'ne götürüldü. Kortejin yaklaşık bir kilometre ilerideki camiye gidişi sırasında apartmanlardan karanfiller atıldı.

Haberin Devamı

Egede gözyaşı sel oldu

“SENİ SEVİYORUM ABİ”
Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına, Turgutlulu olan Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekilleri, üst düzey rütbeli komutanlar, şehit Çetin'in eşi Çiğdem, emekli hemşire annesi Nevin, emekli öğretmen babası Abdullah, kız kardeşi Pınar Çetin'le birlikte sivil ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Türkiye'de eğitim alan Ürdünlü bir pilot da, şehit meslektaşına son görevini yerine getirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli birçok pilot cami avlusunda hazır bulunurken, naaş başında saygı nöbeti tuttu. Naaşın, askerlerin omuzlarında taşınması sırasında Çiğdem Çetin, eşinin tabutuna son bir öpücük kondururken, eliyle de bir süre okşadı. Cenaze namazı öncesi Çiğdem Çetin, ön saffa konulan sandalyede bir süre oturdu daha sonra tabuta kapanıp ağladı. Cenaze namazının kılınmasının ardından askerlerin omuzlarına tekrar alınan Çetin'in naaşıyla saygı yürüyüşünde bulunuldu. Bu sırada şehidin kız kardeşi Pınar Çetin, “Herkes duysun, ağabeyimi çok seviyorum. Seni seviyorum abi. Gurur duyuyorum” diye bağırdı. Yürüyüş sırasında, ailenin bulunduğu alandan, “Göklerde pilottu, şehit oldu” haykırışı yükseldi. Acılı ailenin, “Kazaya pilotaj hatası neden oldu” yönündeki açıklamalardan rahatsızlık duyduğu da dile getirildi. Şehit Çetin, yaklaşık 20 bin kişinin tekbir getirip “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Turgutlu uyuma askerine sahip çık”, “Turgutlu burada Tayyip nerede” sloganları arasında Turgutlu Belediyesi Şehitliği'nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Egede gözyaşı sel oldu

Oğlunun tabutuna sarılan anne Cemile Avcı, “Güle güle aslanım. Ben sensiz nasıl yaşarım? Helal et hakkını, benim hakkım varsa helal olsun” diyerek gözyaşı döktü. Henüz üç yaşındayken babası Muharrem Avcı'yı kaybeden şehidin annesi Cemile Avcı da koluna girenlerin yardımıyla erkeklerin arasında saf tutup cenaze namazı kıldı. Şehidin nişanlısı Selin Deniz de yakınlarının yardımıyla, ayakta güçlükle durdu.
Cenaze töreni esnasında binlerce kişi, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, “Şehidim hakkını helal et” sloganları attı. Delikliçınar Meydanı'ndan Atatürk Caddesi'ne kadar binlerce kişi şehit cenazesinin ardından yürüdü. Asri Mezarlığa götürülen Vedat Avcı'nın cenazesi şehitlikte toprağa verildi.

 


Denizli şehidini uğurladı

Haberin Devamı

Siirt'in Pervari İlçesi’nde, helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden 25 yaşındaki astsubay üstçavuş Vedat Avcı, 10 bini aşkın Denizlili tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin tekstil işçisi olan annesi Cemile Avcı (42) koluna girenlerin yardımıyla erkeklerin arasında saf tutup cenaze namazı kıldı.

Egede gözyaşı sel oldu

Denizli Garnizon Komutanlığı Askeri Hastanesi'nin morguna dün akşam getirilen şehit Vedat Avcı'nın cenazesi bugün önce ailesinin Hacıkaplanlar Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Şehidin annesi Cemile Avcı, kardeşi Sedat Avcı (23), Çivril Huzurevi'nde hemşirelik yapan nişanlısı Selin Deniz (23), yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Vedat Avcı'nın cenazesi daha sonra Yeni Cami'ye getirildi. 10 bini aşkın Denizlili şehidi son yolculuğuna uğurlamak için cami bahçesi ve Delikliçınar Meydanı'nı doldurdu. Cenaze namazını Denizli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar kıldırdı. Vali Abdülkadir Demir, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Belediye Başkanı Osman Zolan, siyasi parti temsilcileri de cenaze törenine katıldı.

Haberin Devamı

Egede gözyaşı sel oldu

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!