Ege’ye 32 mavi bayrak

Güncelleme Tarihi:

Ege’ye 32 mavi bayrak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

EGE'de bu yil 25 plaj, 7 marina mavi bayrak almaya hak kazandi. Ayvalik'ta mavi bayraklar torenle sahiplerine teslim edildi.

AVRUPA Cevre Egitim Vakfi, aralarinda Turkiye'nin de bulundugu 22 ulkede, su kalitesi, cevresel bilgilendirme ve egitim, cevre yonetimi, guvenlik, hizmetler ve olanaklar kriterlerini gozonunde bulundurarak plaj ve marinalara mavi bayrak veriyor. Doganin acimasizca kirletildigi gunumuzde Ege'de mavi bayrak odulunu, dogal guzelligini hala koruyabilen 25 plaj alabildi.

AYVALIK'ta mavi bayrak odulleri Cevre Koruma ve Guzellestirme Dernegi tarafindan sahiplerine verildi. Balikesir Vali Yardimcisi Mehmet Gursoy, Turizm Muduru Dursun Altinay ve Cevre Muduru Emine Tamer, Ortunc Motel, Basel Otel ve Ayvalik Belediye Halk Plaji'nin bayraklarini teslim etti. Turizm Muduru Altinay, ‘‘Mavi bayragi almak da, korumak da cok zor. Avrupa Cevre Egitim Vakfi'nin kriterleri cok kati. Buna ragmen Balikesir’de mavi bayrak sayisini yukselttik’’ dedi.

BELGELI PLAJLAR

AYDIN: Kusadasi'nda Dilek Yarimadasi, Camlimani

BALIKESIR: Ayvalik Ortunc, Basel, Ayvalik Belediye Plaji, Edremit'in Altinoluk'ta Narlialti, Antandros, Akcam Otel, Burhaniye'de Oren

IZMIR: Seferihisar'da Akkum, Karaburun'da Kuyucak,

MUGLA: Marmaris'te Icmeler, Turunc, Pamucak, Datca'da Aktur, Hastanealti, Karaincir, Bodrum'da Kumbahce, Gumbet, Aktur, Yahsi, Torba Grand Yazici, Iber Otel, Fethiye'de Belcegiz, Ula'da Akyaka halk plaji

MARINALAR

IZMIR: Cesme Setur Marina

BALIKESIR: Ayvalik Setur Marina

AYDIN: Kusadasi Setur Marina

MUGLA: Bodrum Karaada, Marmaris Marti, Albatros ve Fethiye-Port Gocek Marinasi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!