Ege’deki İtalyan restoranları belgelenecek

Güncelleme Tarihi:

Ege’deki İtalyan restoranları belgelenecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 01:30

İzmir İtalyan Ticaret Odası’na İtalyan Hükümeti tarafından İtalyan restoranlarını standardize edecek olan belge düzenleme yetkisi verildi.

Haberin Devamı

Dünyanın sayılı mutfakları arasında gösterilen İtalya’da birkaç yıl önce başlatılan standardizasyon projesi Türkiye’ye de hayata geçti. Pek çok ülkede İtalyan restoranlarının bulunduğunu ve hepsinin bu proje kapsamında değerlendirilmeye başlandığını ifade eden İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rebii Akdurak, "Hospitality İtaliano" yani "İtalyan Konukseverliği" adı verilen bu projenin İtalya’da dört bakanlık tarafından yürütüldüğünü ve İtalyan konukseverliğini dünyaya tanıtmayı amaçladığını söyledi.

Ege’deki İtalyan restoranları belgelenecek

Kendilerine verilen bu göreve büyük önem verdiklerini belirten Akdurak, "Belge için restoranlarda kalite, hijyen gibi genel unsurların yanında mönülerinde İtalyan mutfağından yemeklerin olması, yemek isimlerinin İtalyanca olarak da belirtilmesi, İtalyanca bilen personel istihdamı, İtalyan zeytinyağı ve şarabı kullanılması gibi kurallara uymak gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

İtalyan Hükümeti tarafından son derece önem verilen yetkilendirme görevinin kendilerine verilmesinin bugüne kadar yaptıkları çalışmaların bir takdiri olarak gördüklerini anlatan Akdurak, "Ege ve İtalya arasında birbirinden güzel projelere imza attık. Sanıyorum bu çalışmalarımızın etkisini gören yetkililer İzmir İtalyan Ticaret Odası’na bu görevi layık gördüler. Biz de Oda olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!