Ege’de kaçak facİası: 6 ölü

Güncelleme Tarihi:

Ege’de kaçak facİası: 6 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2013 01:09

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesi Pelitköy sahilinden, Yunanistan’ın Midilli Adası üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için denize açılan Suriyeli mültecilerin bulunduğu zodyak bot battı. Biri 2 aylık bebek 6 kişi boğularak ölürken, 8 kişi kurtarıldı.

Haberin Devamı

Üç kişi kıyıya yüzdü
Burhaniye Pelitköy 91 Sahil Sitesi yakınlarında kaçakların olduğu ihbarı üzerine, bölgede jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı çalışma başlattı. Bu arada Alo 158 Sahil Güvenlik Hattı’nı arayan bir kaçak, içinde bulundukları botun batmak üzere olduğunu söyleyerek yardım istedi.
Telefon çağrısının geldiği noktayı belirleyen Sahil Güvenlik Komutanlığı, bölgedeki botları buraya yönlendirdi. Arama çalışmaları sürerken, saat 06.30 sıralarında 3 kişi yüzerek kıyıya çıktı.

Ege’de kaçak facİası: 6 ölü

Biri iki aylık bebek
Bu kişilerin verdiği bilgiyle zodyak botun battığı, ölen ve halen denizde yüzenler olduğu anlaşıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar denizden 5 kişiyi sağ, biri 2 aylık bebek 5 kişiyi de boğulmuş olarak denizden çıkardı. Sahile getirilen bir kişi de müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yunanistan’ın Midilli Adası üzerinden Avrupa ülkelerine geçmeyi planlayan ve Burhaniye’de karadan 5 mil açıkta şiddetli poyraz yüzünden batan bottan kurtarılanlar tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Ege’de kaçak facİası: 6 ölü

Kişi başı 1000-1500 dolar
Kaçakların tekne batmaya başlayınca birbirlerine sarılıp gözyaşı döktükleri, denizde bazılarının kurtarılıncaya kadar
4-5 saat yüzdüğü ortaya çıktı. Sağ kurtarılan sekiz kişiden birinin kadın, ölenlerin ise erkek olduğu belirlendi. Yetkililer ifadelere göre botta 16 kişi bulunduğunu, bir kaçak ile Türk kaptanın cesedinin denizde halen arandığını belirtti.
Kaçakların adam başına insan tacirlerine 1000-1500 dolar verdiği öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!