Ege’de 19 Mayıs coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Ege’de 19 Mayıs coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 00:00

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ege Bölgesi’nde coşkulu törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

İZMİR’de, Atatürk Stadyumu’nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törende Vali Vekili Ardahan Totuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, gençlerin ve halkın bayramını kutladı. 8 bin 554 öğrenci, ana senaryosu, ‘Sarı Zeybek’e andımız var’ konulu gösterileri gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin akrobatik hareketlerini sergilemelerinin ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Stadyumun açık tribünündeki öğrencilerin fon ve tablo gösterileri de büyük alkış topladı.
Uşak’ta ödül verildi
Uşak Bir Eylül Şehir Stadyumu’nda şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Geçit töreninin ardından öğrencilerin gösterileri izleyenleri büyüledi. Gösterilerin finalinde ellerindeki kartonları birleştiren öğrenciler, Atatürk, Türk Bayrağı ve Cumhuriyet döneminde Uşak’ta çekilen ve o dönemde vatandaşların elinde tuttuğu “Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk” yazılı resmi oluşturdu.
Manisa’da esintiler
Manisa 19 Mayıs Stadı’ndaki gösterilerde bin 311 öğrenci ve 63 öğretmen görev aldı. Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Celal Bayar Üniversitesi BESYO Dans Grubu “Anadolu’dan Esintiler” adlı gösterisiyle alkışlandı. Diğer okulların da hazırladığı gösterileri sunmasının ardından bin 36 öğrenci “Atam İzindeyiz” yazısıyla görkemli bir final yaptı.
Muğla’da ‘Apaçi’ vardı
Muğla Atatürk Stadı’nda 800 öğrenci 45 dakika dans gösterisi yaptı. Apaçi dansı da suna öğrenciler törene katılanlardan büyük alkış aldı. Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırladığı trombolin gösterisi heyecanlı anlar yaşatırken, Muğla Üniversitesi’nin dans topluluğunun gösterileri nefes kesti.
Bodrum Şehir Stadı’nda bin 200 öğrenci ve 200 öğretmenin katıldığı gösteriler festival havası estirdi. Kanuni Sultan Süleyman Lisesi öğrencilerinin “Kurtuluşu Yaşamak” isimli dramasında yapılan maket uçak, cepheye top taşıyan anneler ve vatan toprağını kurtarmak için canını veren askerler büyük beğeni kazandı.
Protokoldan zeybek
Kavaklıdere Şehir Stadı’ndaki gösterilerde, miniklerin tekvando şovu büyüledi, 5 yaşındaki minik sporcular ilgi çekti. Marmaris’teki gösterilerde Sabancı Anadolu Lisesi öğrencilerinin tango ve valsleri izlendi.
Dalaman’da öğrencilerin gösterilerinden sonra Kaymakam Ahmet Deniz, Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş ve bazı müdürler, “Kerimoğlu Zeybeği” oynadı.
Çanakkale ve Balıkesir
Çanakkale’de törenler 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleşti, minik cimnastikçilerin, halk oyunları ekiplerinin ve öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi. Balıkesir Atatürk Stadı’ndaki kutlamalarda bu yıl engelliler ilk kez geçit törenine katıldı. Belediyespor Engelliler Basketbol Takımı’nın oyunları, Balıkesir Sakatlar Derneği üyeleri daha sonra da finaldeki gösteriye tekerlekli sandalyeleriyle katıldı. Öğrenciler halk oyunlarından dans ve spora kadar çeşitli gösterilerini sundu.
‘Sev Dünyayı’
Aydın Adnan Menderes Stadı’ndaki törene, hava da güzel olunca,  vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Okulların hazırladığı halk oyunları ve dans gösterileri ilgiyle izlendi. Kuşadası’ Özer Türk Stadı’ndaki törenlere Engelliler Derneği öğrencileri damga vurdu. Yıl boyunca hazırlandıkları gösterilerini “Sev Dünyayı” parçası eşliğinde sergileyen engelliler için statta rampalar yapıldı.
Denizli’de vali kabulü
Denizli’de sabah Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Vali Yavuz Erkmen, törenin ardından, 18 ilçeden ve kent merkezindeki beş okuldan öğrenci temsilcileri ve öğretmenlerden oluşan 69 kişilik heyeti kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!