Efeköy’e yıldız yağdı

Güncelleme Tarihi:

Efeköy’e yıldız yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 00:00

Yönetmen Yüksel Aksu’nun “Entelköy-Efeköy” filminin çekimlerine Aydın Söke’ye bağlı eski Rum köyü Doğanbey’de devam edildi. Filmde, Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth ve eski bakanlardan Yüksel Yalova da rol aldı.

Haberin Devamı

MUĞLA Milas’a bağlı Pınarcık Köyü’nde 28 Nisan’da çekimlerine başlanan Tepeköy-Efeköy filmine bu kez Aydın Söke’ye bağlı 500 yıllık eski Rum köyü Doğanbey plato oldu. 1890’da Rum Hastanesi olarak kullanılan ve ardından 2004’te restore edilen Milli Parklar Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi’nde yapılan film çekimlerine Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cladia Roth ve eski bakanlardan Yüksel Yalova da katılarak rol aldı.
Senaryo gereği, “çevrecilerin bölgeye kurulacak termik santralle ilgili eylem ve protestolarından sonra köye gelen Bakan Yüksel Yalova’nın, projenin durdurulduğunu açıklaması” sevinç gösterileriyle karşılandı.

Clauda Roth da yine senaryo gereği mücadeleyi kazanan çevrecilere yönelik konuşma yaptıktan sonra, köylülere teşekkür plaketi verdi. Roth’un, İngilizce yaptığı konuşmanın sonunda ünlü ozan Aşık Veysel’a ait olan, “Benim sadık yarim kara topraktır” dizesini Türkçe söylemesi büyük alkış aldı.
Roth, Türkiye’de ilk kez bir filmde rol aldığını, çok heyecanlandığını ve mutluluk duyduğunu belirtti. Yalova da, “Yönetmen ve senarist olarak Yüksel Aksu uluslararası piyasada çok yankı uyandıracak bir film çekiyor. Ben konservatuvar mezunuyum. Bu filmin 7’den 70’e, amatöründen profesyoneline mükemmel bir oyuncu kadrosu olduğunu söyleyebilirim. Homeros’un deyimiyle, Ege Bölgesi gökyüzü altında olan en güzel yeryüzüdür. Bu güzellikler arasından çevre adına çok önemli mesajlar verecek film şimdiden uluslararası ödüle layık görülüyor” dedi.

Haberin Devamı

SENEYE VİZYONDA

2012’nin başlarında vizyona girmesi beklenen Entelköy-Efeköy’ün çekimlerine Gölbaşı, Pınarcık, Doğanbey, Batıköy ve Dalyan köylerinde devam edilecek. Filmde; Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes), Hamit Demir (Berk), Engin Akın (Gülnihal), Nejat Yavaşoğulları (Nejat) rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!