Edremit'te develer havut giydi

Güncelleme Tarihi:

Edremitte develer havut giydi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 01:01

BALIKESİR’in Edremit ilçesinde, güreş sezonunun yaklaşması nedeniyle güreştirelecek develer için havut (deve semeri) giydirme töreni yapıldı.

Haberin Devamı

Edremit Belediyesi’nin ’güreş arenası’nda gerçekleştirilen tören, mevlit okutulması ile başladı. Etkinlikte vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı. Edremit’teki deve sahipleri tarafından organize edilen ve Edremit Belediyesi’nin de destek verdiği törende davul-zurna eşliğinde 20 deveye törenle havutları giydirildi. Ardından güreşecek develer arasında antrenman güreşleri gerçekleştirildi.

CHP’li Edremit Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, deve güreşlerinin Ege Bölgesi ve Edremit Körfezi’nde bir gelenek olduğunu belirterek, "Bu gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için devecilerimiz tarafından düzenlenen bu etkinliğe destek veriyoruz. İnşallah güzel bir deve güreşi sezonu geçiririz. Etkinliğimize katkı sağlayan herkese, devecilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Deve sahipleri de "Kış aylarında develeri soğuktan koruyacak olan havutlarımızı her yıl düzenlediğimiz tören ile giydiriyoruz. Bu deveciler için sezon öncesi buluşma ve sohbet, develer için de antrenman imkanı sağlıyor. Bu yıl ki törenimize destek olan Edremit Belediyesi başta olmak üzere törenlere katılan tüm konuklarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Haberin Devamı

Havut giydirme törenine CHP Parti Meclisi üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Balıkesir milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Edremit Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri, güreşseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!