Eczaneler dışında satılan ilaçlara dikkat

Güncelleme Tarihi:

Eczaneler dışında satılan ilaçlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 11:35

MANİSA Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, bakkal ve akaryakıt istasyonlarında satılan ilaçların kullanılmaması yönünde vatandaşları uyararak, bunların ölümcül maddeler içerebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Eczaneler dışında satılan bazı ilaçlar halk sağlığını tehdit ediyor. Manisa'da ilaç satışlarının çoğunlukla reçete ile yapıldığına dikkat çeken 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Burçin Kurtuluş, "İzmir'den son kullanma tarihi geçmiş ürünleri alan bazı bakkallar dükkanlarında satış yapıyor. Bu ilaçları kullananlarda kusma ve ishal gibi durumlar ortaya çıkabilir. Hatta insan yaşamını tehdit eden durumlarla karşılaşılabilir. Bize şikayetle gelindiğinde firma veya depo ile görüşürüz. Bu durumda bakkalın hiçbir sorumluluğu da yok" dedi.

Eczaneler dışında satılan ilaçlara dikkat


Yönetmeliğe göre ilaçların eczanede satışının zorunlu olmasıyla ilgili bir düzenleme bulunmadığını hatırlatan Kurtuluş, "Bugün sahte içki yüzünden insanlar ölüyorsa, ilacın da sahtesi yapılabilir. Sağlık Bakanlığı yada İl Sağlık Müdürlükleri bu ilaçları üreten yerlere denetim yaparak toplatması lazım. Asıl olarak bu işin kaynağını bulmak lazım yoksa bu sorunu çözemeyiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!