Durak, Japon konuklarını ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Durak, Japon konuklarını ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 00:00

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Japon Devleti'ne bağlı JİCA isimli kuruluştan bir heyet, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı ziyaret etti.

Kamu binalarında enerji verimliliği için proje hazırlamak üzere Türkiye'ye geldiklerini belirten Japon heyet, Karşıyaka Belediyesi'nin bu konuda çalışma yaptığını öğrenince ziyaret etmek istediklerini söyledi.
Belediye Başkanı Durak'ı makamında ziyaret eden JİKA Genel Müdürü Yukihiko Nakagawa ile yönetici Yoichi İsobe hazırlıklarını öğrenince, “Bu kadar bir çalışma yapılmış olmasını beklemiyorduk. Bakanlıkların düşündüğü projeleri siz tamamlamışsınız, çok etkilendik” dedi. Verimli enerji kullanımına ilişkin Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nı hazırladıklarını vurgulayan Başkan Durak ise, “Karbondioksit salınımını azaltmak için kurulan (Covenant Of Mayors) Başkanlar Birliği'ne Türkiye'den ilk imza atan belediyeyiz. Bu sözleşme ile karbon salımını 2020 yılına kadar yüzde 35 azaltma taahhüdünde bulunduk. Bu sözümüzü tutmak için de zaman kaybetmeden kolları sıvadık. İlk iş olarak da ilçenin karbon salımı envanterini çıkardık. Brüksel'de Avrupa Birliği'nde yaptıklarımızın sunumunu gerçekleştirdik. Avrupa ülkelerindeki belediyelerin de büyük çoğunluğu enerji verimliği konusunda bizim kadar hazır olmadığını gördük. Çalışmalarımızı tamamladık, projelerimiz hazır, uygulama aşamasına geçeceğiz” diye konuştu.
Etüt Proje Müdürlüğü koordinesiyle gerçekleştirilen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Cevat Durak, “Belediyemize ait 34 ayrı binada enerji kullanımı ve tasarruf imkanlarını araştırdık. Ay ay hazırlanan raporlar sonucunda proje tamamlandı. Şimdi uygulama aşamasına geçeceğiz. Kentimizle ilgili birçok proje hazırladık. Enerjinin verimli kullanımı konusunda Türkiye'de en iddialı belediyeyiz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi'ne enerji verimliliği projesini hazırlayan danışman kuruluş ESKON EVD yöneticilerinin de katıldığı ziyarette, Japon heyet Türkiye'de proje hazırladıklarını, Kasım ayında da bir rapor oluşturacaklarını belirtirken, yapılan sunumu da dikkatle izledi. Başkan Durak'ı Ankara'da Bakanlıklara yapacakları sunuma da davet eden Japon heyet, “Bu çalışmalarınızdan etkilendik. Gittiğimiz yerlerde sizden bahsetmek istiyoruz. Biz Türkiye'ye proje hazırlamak için geldik. Oysa sizler çok öncede aynı projeyi tamamlamışsınız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!