Dr. Öz Sağlık Bakanı'nın göbeğini ölçtü

Güncelleme Tarihi:

Dr. Öz Sağlık Bakanının göbeğini ölçtü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 23:36

İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek için Paris’te sunum yapan ünlü Türk Doktor Mehmet Öz,Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın göbek çevresini ölçtü. Doğum gününde ailesini bırakıp Paris'e gelen Dr. Öz’e İzmirliler pasta kesti.

 

İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için Paris’te sunum yapan ünlü Türk Doktor Mehmet Öz, sunumdan sonra Türkiye’nin Kültür Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın göbek çevresini ölçtü. EXPO’da sağlık temasını seçen İzmir adına yaptığı sunumda obizeteye dikkat çeken Öz, ölçümden sonra “Benimkini geçiyor” diye Bakan Akdağ’a takıldı. Basın toplantısında ayrıca, aynı zamanda doğumgünü olan Mehmet Öz’e üzerinde İzmir’in EXPO 2020 logosunun yer aldığı pastayla süpris doğumgünü kutlaması yapıldı.

İzmir’in diğer aday 4 kent ile birlikte Paris’te gerçekleştirdiği EXPO 2020 sunumunun ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İzmir’in sunumunda görev alan Dr. Mehmet Öz, sunucu Defne Samyeli, Vali Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli işadamı Lucien Arkas katıldı. Türkiye Paris Büyükelçisi Tahsin Baltacıoğlu’nun da bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Akdağ “Bir yanımda valimiz diğer yanda bu kentin belediye başkanı. İzmir’in EXPO 2020 adaylığını biz bir takım oyunu olarak görüyoruz. Bu oyunun da iyi oynandığını düşünüyorum. İzmir Paris’te başarılı bir sunum yaptı. Ancak bunun devamının getirilmesi için delegeleri ikna etmek gerekir. Hükümet olarak tüm desteğimizle bu projenin arkasındayız. İzmir’in bu hususta çok şansı var. Şehrin potansiyeli çok yüksek. Diğer ülkelerin seçtiği temalara göre İzmir’in teması da çok iyi” dedi.

GÖBEK ÖLÇÜMÜ

Bakan Akdağ, hemen yanında yer alan Dr. Mehmet Öz’ün İzmir’in sunumu sırasında sandalye üzerinde yaptığı göbek şovu da hatırlattı. Göbek çevresinin insanın boyunun yarısını geçmemesi ve basen çvresinden büyük olmaması gerektiğini anlatmak ve obeziteye dikkat çekmek için Öz’ün sunum sırasında sandalyeye çıktığını hatırlatan Bakan Akdağ “Değerli kardeşim Mehmet Öz’ün sandalye üzerindeki anlatımı etkileyiciydi. Göbek şovu deyip geçmeyin. Göbek çevresinin basen çevresinden büyük olması birçok hastalıklara davetiye çıkarmakta” dedi. Bu açıklamanın ardından konuşan Dr. mehmet Öz, belindeki kemerini çıkararak Bakan Akdağ’ın göbek çevresini ölçtü. Öz “Benimkini geçiyor” dedi.

MİLLİ TAKIM GİBİ

İzmir Valisi Cahit Kıraç da “Biz EXPO’yu fuarların olimpiyatı olarak adlandırıyoruz. Türkiye’yi de milli takım olarak sahaya sürdük. Milli takımımızın başında Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül yer alıyor. Hükümetimiz tam destek veriyor. Bu maçı kazanmak için hep birlikte sahadayız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir’in büyük bir heyetle geldiğini ve expo konusunda ne kadar çaba gösterdiğini tüm BIE delegelerine ilan ettiğini belirtti. Türkiye Paris Büyükelçisi Tahsin Baltacıoğlu da Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatı ile Champs Elyees’deki bakanlığa ait kültür ofisini EXPO 2020 ofisi haline getirdiklerini söyledi. Baltacıoğlu bir çetele tuttutuklarını ve oy verip vermeyecvek oülkelerin yanına artı ve eksi işaretleri koyduklarını, İzmir’e daha çok oy kazandırmak için de yeni üye ülkeler yaptıklarını söyledi. Toplantının sonunda ise, heyet EXPO 2020 ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Dr.Öz doğum gününde İzmir için Paris'teydi

Doğum günü olmasına rağmen ailesini bırakıp Paris'e gelen Dr. Mehmet Öz’e İzmirliler pasta sürprizi yaptı. Mehmet Öz sürpriz doğumgünü pastasını alkışlar arasında keserken, sunumu izlemek üzere Türkiye'den Paris’e gelen annesi Suna ve Babası Mustafa Öz de yalnız bırakmadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!