Döviz bürolu sahte kart çetesinin villası da var

Güncelleme Tarihi:

Döviz bürolu sahte kart çetesinin villası da var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 00:00

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, döviz bürosu açıp kredi kartlarından Türk Lirası çeken turistlerin bilgilerini kopyalayanları bir yıl izledi. Bu bilgilerle yeni kartlar oluşturulup alışveriş yapıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

DİDİM, Muğla’nın ilçeleri ve Antalya’da döviz bürosu açıp kredi kartlarından TL çekmeye gelen turistlerin bilgilerinin kopyalandığı belirlendi. Bilgilerle yeni kartlar oluşturulup, alışveriş merkezlerinden, nakde çevrilebilen alkollü içki ve sigara alıp satarak haksız kazanç sağlayanlar teknik izlemeye alındı.
İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, bir yıllık izleme sonunda, ‘Cumba’ adı verilen opeerasyon düzenledi, İzmir, İstanbul, Antalya, Manisa , Muğla ve Aydın’da eş zamanlı baskınla 15 kişi gözaltına alındı.
Liderleri İzmir’den
İzmir’de oturan çete lideri M.Y.’nin (50) evinde üç kart üretme, bir kart kopyalama ve kodlama cihazı, başkaları adına düzenlenmiş 20 sahte kredi kartı, bir pompalı tüfek, çok sayıda slip ve kimlik fotokopileri, boş plastik kartlar bulundu. Çete üyelerinin yüzde 20-40 komisyonla, anlaştıkları işyerlerinde bu kartları kullandıkları, nakit aldıkları da saptandı. Bu yöntemlerle bugüne kadar 1 milyon 250 bin lira haksız kazanç sağlandığı belirlendi. M.Y.’nin evinde ayrıca haksız kazançların yazıldığı bir ajanda da ele geçirildi.
Sevgilisiyle yakalandı
Çetede ‘hacker’ görevi üstlenen, turistlerden elde edilen kredi kartı bilgilerini internetten yurdışında sattığı da belirlenen C.S.’nin (46) Kuşadası’nda havuzlu, lüks bir villa aldığı, konuklarkını burada ağırladığı belirlendi. Villada sevgilisiyle yakalanan C.S.’nin üç yıl önce de bu suçtan yakalanıp, 8 ay cezaevinde yattığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!