Dostluk bozulmasın

Güncelleme Tarihi:

Dostluk bozulmasın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 16:11

Ezeli rakipler Kaf-Kaf ile Göz-Göz, bugün “Türkiye’de olmaz” denileni başarmak için sahaya çıkıyor. Yıllar sonra ilk kez bir derbide seyirci kontenjanının uygulanmayacağı 90 dakika, İzmir Atatürk Stadı’nda saat 13:30’da başlıyor. Bütün ülkenin ilgiyle izleyeceği dev randevuda, dünya çapında kariyere sahip Cüneyt Çakır düdük çalacak. Biletler herkese 20 TL.

Haberin Devamı

Tarihlerinde 2. Lig’de seyirci rekoru kıran, bugün de yine tarihe geçecek, Türkiye’ye örnek olacak çocuklar gibi tertemiz bir derbiye imza atma şansı yakalayan KafKaf ile Göz-Göz, PTT 1. Lig’de son haftaları sıkıntılı geçirdi. Derbi öncesi 9 puanla düşme hattı sınırında olan yeşil-kırmızılılarda, cezalı Serkan ve kadro dışı İbricic yok. 15 puanına rağmen beklentilerin uzağındaki sarı-kırmızılılarda da cezalı George, sakat Emrah, İsa, kadro dışı kalan Ertuğrul ve Fuchs oynamıyor. Teknik patronlar Kemal Özdeş ve Metin Diyadin, tribünde dostluk, sahada galibiyet diledi.

Yeşil-Kırmızı atak

Dostluk bozulmasın

Passolig kartı alımında ezeli rakiplerindengeride kalan KSK’de, Taraftarlar Derneği debi içinkart ücreti ve maç biletini karşılamaya başladı.Passolig uygulamasına ilk günden bu yanasoğuk bakan yeşil-kırmızılılar, tüm kampanyalararağmen son güne 8 bin 553, rakibi ise 11 bin554 kart sayısıyla girdi. Mevcut tablo değişmezseKarşıyaka’nın ev sahibi olduğu derbide taraftarsayısı üstünlüğü Göztepe’de olacak.

Haberin Devamı

Sarı-Kırmızı baskın

Dostluk bozulmasın

Göztepe sevdalıları, büyük buluşma öncesi takıma moral verdi. Yüzlerce sarı kırmızılı taraftar, Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde antrenman öncesi meşaleler yaktı, futbolculara baklava ikram etti. Takımdan galibiyet sözü alan taraftarlar antrenman boyunca yaptıkları tezahüratlarla da ortalağı inletti. Göz-Göz derbi hazırlıklarını, şut çalışması ve çift kale maçla tamamladı.

Yaz havası

2003-2004’ten sonra ilk kez gündüz maçında kozlarını paylaşacak olan ezeli rakiplere meteorolojiden iyi haber geldi. Maç saatinde hava, kent genelinde güneşli ve 18 derece.

19-18 KSK

Dostluk bozulmasın

Haberin Devamı

Karşıyaka ve Göztepe, 48’inci kez resmi bir maçta kozlarını paylaşacak. İlk olarak 8 Mart 1959’da bugünkü ismi Süper Lig olan 1. Lig’de karşı karşıya gelen İzmir’in iki çınarı ezeli rekabette 56 yılı geride bırakırken, oynanan 47 karşılaşmada Karşıyaka 19, Göztepe ise 18 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 10 maçta eşitlik bozulmadı. ◊ Yeşil-kırmızılılar 59 kez gol sevinci yaşarken, sarı-kırmızılı ekip fileleri 48 defa sarstı. KSK, Göztepe’ye karşı en farklı galibiyetini 5 Mart 1961’te 6-2’lik skorla alırken, Göztepe 19 Nisan 1959’da ligde ve 1965-66 sezonunda Türkiye Kupası’nda 3-0’la kazandı. İki takım arasında en fazla rastlanan skor 12 defa ile 1-0 oldu.

Haberin Devamı

16 Mayıs 1981’deki 0-0’lık derbi dünya tarihine geçti. İzmir Atatürk Stadı’nda 80 bin futbolseveri tribüne çeken bu karşılaşmada “2. Lig’deki seyirci rekoru” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. En son 2012-13’teki karşılaşmalarda, Karşıyaka ilk maçı Göztepeli Hamza’nın kendi kalesine attığı gollerle 2-0 kazandı. Göz-Göz’ün 2-0’dan gelip 3-2 kazandığı son randevu ise ne yazık ki saha içi olaylarıyla günlerce gündemden düşmedi.

Göz-Göz’e 7’şer bin Kaf-Kaf’a açık çek!

Göztepe yönetimi Karşıyaka derbisinin galibiyet primini değiştirmedi.Sarı kırmızılılarda sezon başından bu yana dış saha galibiyetlerinde olduğu gibi derbideki 3 puana da 7’şer bin TL ödül dağıtılacak. Karşıyaka’da maç öncesi İzmir’e gelerek takıma 540 binTL para dopingi yapan İşadamı Erdal Acar, kaptanlara, “Göztepe’yi yenin, primi kendiniz belirleyin”sözü verdi.

Haberin Devamı

Bunlara dikkat edin

Karşıyakalılar, maça İZBAN’la gelip, Salhane ve Halkapınar’da inecek, Mersinli tarafındaki kapıdan kapalıya girecek. Göztepeliler ise metro stadyum istasyonunda inip stada yürüyecek, 10.30-12.30 arası açık tribüne alınacak. Pankart asma saatleri, Göz-Göz için 10.00-11.00, Kaf-Kaf içinse 11.00-12.30. Skor ne olursa olsun stadı önce KSK’liler terkedecek. Stat ve çevresinde 1900 polis, 465 özel güvenlik çalışacak.

KARŞIYAKA

Aghayev- Mehmet Akgün, Duric, Amisulashvili, Çağlar, Tayfun, Zeki, Tugay, Ömer Can,
Necati, Gökhan

GÖZTEPE

Oğuzhan- Erkan, Giray, Barış, Mehmet, Emre, Gosso, Hakan Barış, Gökhan Karadeniz, Maah, Vlemincxk

STAT: İzmir Atatürk  

SAAT: 13.30

Haberin Devamı

HAKEM: Cüneyt Çakır

YAYIN: TRT Spor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!